Сьогодні День пам'яті захисників Донецького аеропорту

Колись у аеропорту встановлять стелу з написом: "На цьому рубіжі в 2015 році було зупинено наступ російських військ".

Аеропорт Донецька. Фото: www.stina.in.ua.

"Сьогодні День пам'яті захисників Донецького аеропорту. 242 дні наші воїни захищали цей маленький клаптик української землі. Це одна з героїчних сторінок нової України, поряд з Савур-Могілою, Луганським аеропортом, рейдом наших воїнів по тилам Луганщини, звільненню Маріуполя", - написав Саїд Ісмагілов на своїй сторінці у "Фейсбук", передають Патріоти України.

Я не знаю, чи справді так стратегично важливо було утримувати цей аеропорт, але в історії країни, рано чи пізно, обов'язково виник би наріжний камень, що став би символом боротьби за кожний метр рідної батьківщини. Цим символом став ДАП. Знаєте, я - як донеччанин, пишаюсь, що цим наріжним камнем боротьби за українську землю стала частина Донецька. Це гарантовано свідчить про те, що Україна повернеться в Донецьк переможцем. Бо символи з часом міфологізуються і стають частиною національної свідомості.

От чому для росіян зробили міф - "Севастополь - город русской славы"? Щоб кожний руський вважав що це їх земля, а не кримських татар, греків чи українців. На жаль, спрацювало....

Оборона Донецького аєропорта вже увійшла в історію України. Фактично це історія, як країна билась з московськими полчищами на конкретному полі, та обороняла конкретну фортецю. Кіборги, самі того не розуміючі, написали своєю кров'ю саму героїчну сторінку сучасної української історії. Саме оборона ДАПа зупинила просування ворожих військ в західному напрямку.

Ось Сергій Лойко в своему романі "Аєропорт" написав, що захісники ДАПу і самі не знали за що вони там б'ються. Але Бог знав, за що вони там б'ються. Не було б там такого шаленого відчайдушного опіру в аєропорті, хто зна де б пролягала лінія оборони?

Колись там встановимо стелу з написом: "На цьому рубіжі в 2015 році було зупинено наступ російських військ". А, ну звичайно, "їх же там немає"! Але нам - українцям все одно, ми саме так напишемо. Любимо та пам'ятаємо героїв!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...