Солдатам не перепало: Бірюков показав забитий "під стелю" військовий склад (фото)

"Залишки розкоші" були виявлені на Харківському основному складі.

Фото:Facebook

Радник президента України Юрій Бірюков показав призначені для військових примуси, посуд, пральні машини і начиння з Харківського складу. Фото він опублікував на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"История началась с необычного цветового пятна на ВОПе - глаз зацепился за новенький походный примус. "О, волонтеры привезли, прикольно" - шаблонная мысль и какие-то воспоминания про сотни маленьких газовых горелок, завозившихся в район ДАПа осенью 2014 года. А потом была беседа с зам.командующего АТО по МТЗ полковником Николаем Куклюком.

И его язвительный комментарий о том, что это МО купило много сотен таких примусов. Если точнее, то 562 примуса объемом 2.5, 5, 8 и 10 литров. Их получили в самом конце 2016 года и сейчас активно раздают на передке. По плану, каждый ВОП должен быть обеспечен таким кухонным устройством. Решает тысячи проблем", - написав він.

За словами радника президента, для закупівлі примуса потрібно було внести зміни до безлічі документів, підписати нові накази і поставити ці пальники на забезпечення.

"А теперь еще и две-три недели будут подписывать еще 100500 бумаг, чтобы решить проблему с заправкой. Но точно решат, сегодня уже увидел проект приказа", - стверджує він.

Також Бірюков показав "залишки розкоші", виявлені на Харківському основному складі.

"Между делом, на Харьковском ОЦЗ были обнаружены горы новой посуды (Arcopal), склады новых стиральных машин (автомат, на 8 кг загрузки) и уходящие за горизонт полки со всякой антикварной утварью. От ведер и тазиков, до стеклянных солонок. Особо впечатлили вазы для фруктов. Вазы и солонки - выпуска середины 70-х годов. А вот новая посуда, стиралки и прочее - завозилось во второй половине декабря и уже активно отгружается в АТО.

P.S. Не поверил, проверил. Действительно "ваза для фруктов" прописана в 5й и 6й нормах обеспечения инвентарем по 390-му приказу МОУ", - поділився він.

Користувачі соцмережі відзначили, що таке забезпечення військових є "відмінним доповненням до танків, вантажівок і ударних безпілотників".

Деякі користувачі також здивувалися наявності ваз для фруктів.

Також в соцмережі обурилися, чому інвентар простоює, а всі речі на фронт військові просять у волонтерів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...

Ситуація на острові Нестрига загострилася після повідомлення Головнокомандувача про звільнення цієї території, - Борислав Береза

четвер, 2 травень 2024, 0:00

"Поки інтерв'ю довбня і нациста Дугіна Такеру Карлсону більш цікаве лідерам суспільної думки українського сегменту фейсбуку, ніж те, що відбувається на острові Нестрига. І це не дивно. Бо острів для багатьох з них невідомо де, а Дугін - у їхньому смарт...