"Використовувати "кіборгів" у якості політичного піару - це просто блюзнірство", - Бірюков прокоментував піар-кампанію Тимошенко (відео)

Юрій Бірюков зазначив, що впізнав на з’їзді "Батьківщини" одного з волонтерів, який ніколи не був у ДАП.

Юрій Бірюков. Фото: prm.ua.

Використовувати термін "кіборг" у власних політичних цілях – це просто блюзнірство і наруга над справжніми захисниками Донецького аеропорту. Таку думку висловив помічник міністра оборони України Юрій Бірюков у ефірі "Прямого", коментуючи оголошення Юлії Тимошенко "політичним кіборгом" на з’їзді ВО "Батьківщина", передають Патріоти України.

"Влаштувати вчора цей шабаш – такі в неї політтехнологи, такі в неї моральні принципи. Але у нас демократична країна і кожен військовий або колишній військовий має право на самостійні політичні уподобання. Але використовувати це у якості політичного піару – це просто блюзнірство. І не можна назвати так "волонтерський кіборг", "небесний кіборг", "політичний кіборг" – це блюзнірство", - заявив Бірюков.

Він зазначив, що впізнав на з’їзді "Батьківщини" одного з волонтерів, який ніколи не був у ДАП. "Я впізнав на фотографії одного волонтера, який дійсно допомагав армії, але при чому ту волонтери і "кіборги"? Я нього напряму запитав, і почув довге пояснення, що він там був поряд. Та там поряд з Донецьким аеропортом багато хто був, якщо таке рахувати, то половина ЗСУ можуть називати себе "кіборгами". Але всередині армії і усіма прийнято назвати "кіборгами" тих, хто захищали термінали, диспетчерську вишку та метеовишку. Це люди, у яких не було шансів на відхід, на відступ, на швидку допомогу, це дуже невелика кількість людей. І "примазуватися" до них – це просто блюзнірство", - вважає помічник міністра оборони.

Він також пояснив, чому Тимошенко пішла на такий хід – залучити до своєї виборчої кампанії учасників АТО і використати репутацію "кіборгів". "Наскільки я знаю, у Тимошенко і її політтехнологів зараз невелика паніка, оскільки щоб вони не робили за останні півроку, у них рейтинг не зростає. Тому то вона кидається у те, що Україні обов’язково потрібно бути у ЄС і НАТО, забуваючи про те, що вона поховала у 2008 році можливість отримання Україні ПДЧ у НАТО. Вона раптом згадала про армію, п’ять років армію не згадувала, а тут вже потрібно – армія це 250 тисяч осіб і потрібно хоч якось стати поряд з армією. Поїхати на своїх високих підборах на передову напевне хоробрості не вистачає, а ось так ось запросити у Київ якихось сторонніх людей і зобразити військову масовку – вони вважають це допустим", - додав Бірюков.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...