"Соромно і незріло", - вчений відверто про ситуацію із Савченко

Не можна, щоб політичні діячі так поводилися...

Олександр Пасхавер. Фото: ЗМІ

Вчений-економіст Олександр Пасхавер висловив свою думку про ситуацію з Савченко, повідомляють Патріоти України. В ефірі 112.Україна радник президента зауважив про плачевність дій Савченко: "Якби не було так трагічно, то це було б комічно".

"Коли політик не соромиться заяв про підготовку терактів, це, як мінімум, свідчить про його незрілість. Ще трагічніше, коли у суспільстві до таких заяв ставляться із симпатією.

Відчуваю важке почуття з усім цим випадком. Уявіть собі, що в будь-якій країні затримують людину, яка збирається скоїти збройний переворот. Яка планує тяжкий злочин. І ця людина не заперечує цього. Не важливо хто це: Савченко або хтось інший. Але вона не заперечує такі розмови. І досить багато людей в країні ставляться з симпатією до такої людини.

Вона відповідає: а хто цього не хоче, збройного перевороту? Це виглядає, як незріла в цілому держава. І зовсім незріла людина. Коли її звинувачують у важкому злочині, а вона каже: а хто не хоче цього важкого злочину?

Найнеприємніше - це несерйозність ситуації. Якби не було так трагічно, то це було б комічно. Не можна, щоб політичні діячі так себе поводили. Політичні сходи у нас погано працюють. Я не бачу, щоб їй було просто соромно", - сказав він.

"Маємо ті інститути, яких заслуговуємо. Якщо вони такі, значить ми самі такі. Ні разу не чув від депутатів, щоб хтось сказав: хлопці, я чесний, чи не обманюю. Я мешкаю в 2-кімнатній квартирі з дружиною. Та ніхто з них і не живе так. Самі нормальні вимоги не дотримуються. Ми не вимагаємо від них цього. Все, що ми маємо, пов'язане з нами самими. Тому потрібно змінюватися самим. І в тій мірі, в якій змінюємося ми, отримуємо вищу якість еліти", - зауважив Пасхавер.

"Наприклад, якщо модні погані письменники. Так чому вони модні? Це характеризує не письменників, а тих хто їх читає. Те ж саме з політикою.

Для мене сором, як раз, що є такий політик. Це дитя з точки зору зрілості. А з точки зору освіти - ще більше. І цей процес не вартий уваги і ламаного гроша", - зауважив учений.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...