Спецоперація ФСБ: Як через катастрофу в Армянську РФ звинуватить Україну у "геноциді кримчан", - Тимчук

Метою спецоперації є поширення через росЗМІ і соцмережі інформації про проблематику перекриття українською владою Північно-Кримського каналу як головної причини техногенної катастрофи на заводі "Кримський титан".

Народний депутат України і координатор "ІС" Дмитро Тимчук заявив, що ФСБ Росії за допомогою природної катастрофи в Армянську провертає справжню спецоперацію проти Києва. За даними групи "ІС", в даний час ФСБ РФ здійснює масштабну інформаційну спецоперацію проти України в контексті подій в окупованому Криму. Про це Тимчук написав у Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, метою спецоперації є поширення через росЗМІ і соцмережі інформації про проблематику перекриття українською владою Північно-Кримського каналу як головної причини техногенної катастрофи на ЗАТ «Ukrainian Chemical Products» (UCP, м Армянськ, раніше - ЗАТ «Кримський титан»).

При цьому наголошується, що альтернатива для заповнення водою кислотонакопичувача заводу, за винятком випадку її подачі через канал з материкової території України, відсутня. У загальнодоступних ресурсах нав'язується маніпулятивна думка, що річка Дніпро не є «українською власністю», оскільки бере початок на території Російської Федерації, в зв'язку з чим висувається вимога в стислі терміни вжити заходів щодо відкриття Північно-Кримського каналу.

В іншому випадку, «обурене місцеве населення» разом з мешканцями прилеглих районів Херсонської області нібито може самостійно розблокувати дамбу на каналі. При цьому замовчуються істотні екологічні проблеми «Ukrainian Chemical Products» - перш за все, свідоме ведення виробничої діяльності в умовах явної нестачі водних ресурсів, виходячи з позиції, що потужності підприємства нібито в змозі обійтися місцевими джерелами води.

Меседжі, які реалізуються в ході спецоперації: регіон в критичному стані, населення Кримського півострова задихається, знищується сільське господарство, півострів наздогнала екологічна катастрофа, тощо, а головним винуватцем є Україна, яка проводить політику «геноциду кримчан», перекривши подачу води в окупований Крим. Аналіз отриманих даних свідчить про подальшу можливість спроби спецслужб РФ на тлі техногенного лиха дестабілізувати обстановку навколо «UCP» шляхом організації в Херсонській області «стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих жителів» з вимогами розблокувати дамбу на Північно-Кримському каналі та відновити водопостачання півострова.

Даними діями Москва намагається «перебити» в інформпросторі будь-які нагадування про норми міжнародного права, відповідно до яких країна-окупант несе повну відповідальність за забезпечення життєдіяльності окупованих територій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.