"Сподіваюся, що це початок більш реалістичного розуміння небезпечних намірів Москви" - дипломат прокоментував відставку радника Трампа

Екс-посол США в Україні Джон Гербст вважає, що відставка Майкла Флінна - одна з головних невдач для нинішньої політики Білого дому щодо зближення з Москвою.

Джон Гербст. Фото:Радіо Свобода

Звільнення ключового радника президента США Майкла Флінна, який не приховував свою проросійську позицію, підштовхнуло нинішню адміністрацію Білого дому заявити про збереження жорсткої позиції по відношенню до Москви. Про це в коментарі Укрінформу заявив колишній посол США в Україні, а нині директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу Атлантичної ради Джон Гербст, передають Патріоти України.

"Майкла Флінна спіймали на брехні, коли він заперечував обговорення санкцій з російським послом. Цей скандал лише загострив увагу на зайвому і небезпечному інтересі Білого дому запропонувати Кремлю незаслужені поступки", - зазначив він.

Гербст назвав відставку Флінна однією з головних невдач для нинішньої політики Білого дому щодо зближення з Москвою. На думку експерта, це призведе до того, до чого закликають демократи і деякі республіканці в Конгресі, а саме - розслідувати можливі зв'язки Флінна і навіть президента США Дональда Трампа з Кремлем.

"Критика з боку лідерів Конгресу, зокрема, сенатора Маккейна, а також лідера республіканської більшості Макконнелла і спікера Палати представників Райана, схоже, не відвадила Білий дім від того, щоб припинити обговорення про перегляд і скасування санкцій", - підкреслив він.

За словами Гербста, адміністрацію Трампа також не збентежило, що президент РФ Володимир Путін збільшив рівень насильства на Донбасі після телефонної розмови з Вашингтоном.

Він додав, що фіаско Флінна "підштовхнуло нову адміністрацію до більш тверезої політики у відповідь на ревізіонізм Кремля".

"Я сподіваюся, що це тільки початок набагато більш реалістичного розуміння небезпечних намірів Москви, а також жорсткість політики Сполучених Штатів щодо Росії", - підсумував Гербст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Уже наступного тижня відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", - Євген Магда

субота, 4 травень 2024, 23:05

Уже наступного тижня в Росії відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", який російська влада реалізовує у кількох напрямках. Її головним проявом стане спалах “побєдобєсія” на 9 травня на тлі інавгурації Путіна на посаду президента РФ. Так...

Французький генерал прокоментував ідею Макрона про участь у війні в Україні

субота, 4 травень 2024, 22:44

Гучні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну не мають під собою реальної основи. Французькі збройні сили наразі не готові до інтенсивних бойових дій, які відбуваються на фронті в Україні. Про це заявив французький ...