Справа часу: Портніков розповів, як мінські угоди "задушать" Росію

Головним завданням Мінського процесу було переведення конфлікту з гарячої фази в холодну - і це завдання частково вдалося, адже відбулося пов'язування санкцій проти Росії з повним виконанням нею Мінських угод.

Підписання мінських угод. Ілюстрація:dailylviv.com

Мінські угоди виконали свою головну функцію - утримати Росію під санкціями, які згодом призведуть до краху російської економіки. Цю точку зору в колонці на ЛІГА.net висловив журналіст і публіцист Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

На його думку, незважаючи на те, що через рік після підписання "другого Мінська" про успіх підписаних угод можуть говорити тільки дуже великі оптимісти, угоди несуть в собі вплив на ситуацію.

"Варто згадати ще раз, що головним завданням Мінського процесу було переведення конфлікту з гарячої фази в холодну - і це завдання частково вдалося, конфлікт набув хоч і не холодного, але спорадичного характеру.

Ще однією важливою формулою, яка була вироблена в Мінську, стало пов'язування санкцій проти Росії з повним виконанням нею Мінських угод. і поки що ця формула повністю виправдовує себе. Російська економіка - і завдяки кумулятивному ефекту санкцій, і завдяки зниженню цін на нафту - тріщить по швах, день відмови російської держави від соціальних виплат і краху інфраструктури вже не за горами", - написав Портніков.

Журналіст підкреслив, що те, що питання зняття санкцій зараз є головним питанням російської дипломатії і пропаганди видає також нервозність кремлівської верхівки.

"Про санкції говорив під час свого перебування в Мюнхені російський прем'єр Дмитро Медведєв, який повідомив, що товарообіг між ЄС і РФ після введення санкцій і антисанкцій знизився вдвічі.

Медведєв таким чином намагався залякати Європу, але насправді таке зниження - недоотримані росіянами високі технології, в тому числі і для енергетичних компаній, відставання Росії від цивілізованого світу, підвищення цін на продукти в магазинах. Це - хороші новини. і їх буде ставати все більше з кожним днем", - вважає він.

Публіцист впевнений, в тому, що Україні необхідно повернути Донбас і Крим тільки після "краху російської економіки, краху політичного режиму сусідньої країни і навіть самої сусідської державності".

"Тому що ми будемо точно знати, що з російської землі більше ніколи не буде виходити небезпека для України. Біженці - ми знаємо це зі свого власного досвіду - все ж краще, ніж танки", - заявив Портніков.

"Саме тому для нас головним завданням залишається продовження санкцій проти Росії на якомога довший термін. Це і є головне завдання Мінська - накинути санкційну петлю на горло агресора і тугіше затягнути її, авжеж схаменеться.

Якщо санкції будуть діяти, нам рішуче нікуди поспішати. якщо від нас хочуть законодавчої роботи - давайте нею займатися. Вже чого-чого, а імітувати наші політики навчені не гірше колишніх російських "братів", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...