​Справа не в конфесії, справа в вірі і любові до ближніх: Екс-президенти України вшанували пам'ять митрополита Володимира

Великий молільник з великим терпінням. Дуже добра, освічена і талановита людина. Не стяжав собі маєтностей. А ще він дуже любив свою землю і свій народ. Так характеризують покійного предстоятеля ті, хто знав його за життя.

У Києві, у дзвіниці Спасо-Преображенського собору відкрився музей пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира, зазначають Патріоти України. Журналісти «Інтеру» підготували сюжет з цього приводу.

23 листопада виповнилося 80 років з дня його народження. 22 роки уродженець Хмельниччини Віктор Маркіянович Сабодан (в чернецтві - Володимир) був предстоятелем Української православної церкви.

Ікони і святині, перед якими молився Блаженніший, особисті речі - це одяг, предмети побуту, документи, і навіть його вірші. Є тут і кабінет Митрополита. За словами творців музею - керівників фонду пам'яті Блаженнішого - тут все так само, як за життя Архіпастиря.

Митрополит очолив українську церкву в непростій період. Активно займався її розвитком. Знаходив спільну мову з людьми різних конфесій і віросповідань. Вшанувати пам'ять митрополита Володимира сьогодні прийшли багато людей.

Серед них і українські президенти - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко. Кажуть - не тільки підтримували близькі стосунки з Блаженнішим, але й не раз просили у нього поради.

".... Він сказав, Бог велів терпіти давай і ти терпи. Все буде так, як небесна канцелярія розписала. І обов'язково оцінку твоєї діяльності дадуть. Так що не переживай. Давай по чарці вип'ємо це таеож я правду кажу.", - розповідає Леонід Кучма, президент України (1994-2005).

"Почав нову сторінку православної української церкви. Саме йому належить новий статут. Коли на вулицях навколо було."Геть московського попа", і в цей час в Харкові зібрався собор і Блаженніший Володимир, саме завдяки йому там не відбулося розколу і конфлікту", - говорить Леонід Кравчук, президент України (1991-1994 рр).

"Я часто до нього приходив після закінчення робочого дня. У нас були довгі розмови, скромні застілля і я тоді впізнав в ньому великого українця… Коли я послухав його вірші і деякі його пісні", - каже Віктор Ющенко, Президент України (2005-2010 ).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як радянська влада влаштувала першотравневий мітинг, приховуючи катастрофу на ЧАЕС: Шокуючі подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 17:00

Офіційна інформація про те, що на ЧАЕС сталася аварія з’явилася лише ввечері 28 квітня та обмежилась 15-секундним повідомленням, в якому йшлося про пошкодження атомного реактора та про те, що вживаються всі необхідні заходи. Попередження про небезпеку ...

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...