Сталевий український "Барс" змужнів і готовий до "полювання"

Український бронеавтомобіль Богдан «Барс-8», проходить цикл державних випробувань. Як стало відомо, це вже друга модифікація «Барс-8», в якій бронеавтомобіль піддали ряду змін.
Фото: milnavigator.com.ua

Що змінилося і як нововведення вплинули на характеристики Барс-8, розповів технічний директор ДП АСЗ №2 АТ «АК« Богдан Моторс »Владислав Іллєнко, передають Патріоти України.

«Представлений на державних випробуваннях «Барс-8» є продовженням лінійки бронеавтомобілів цього типу. Він створений на базовому шасі Dodge Ram 5500, що дозволило збільшити його повну масу до 10 тонн і дозволило поліпшити бронезахист. Після визначаючих відомчих випробувань на підприємстві істотно доопрацювали конструкцію кузова.

Він став легшим на 400 кілограмів, менше нависає над задніми колесами, а фильтровентиляційна установка переміщена з даху на кормову частину бронеавтомобіля.

Також вдосконалили верстат для кулемета і внутрішню перегородку між водієм і десантним відсіком. Вона сконструйована таким чином, що в разі необхідності складається разом з майданчиком для кулеметника. Це дає можливість водієві разом з командиром швидше евакуюватися через бічні задні двері або верхні люки.

Протимінні сидіння в десантному відсіку сконструйований таким чином, щоб максимально поглинати енергію вибуху».

Зараз Богдан «Барс-8», проходить цикл державних випробувань у різних умовах і на різних полігонах. Нагадаємо, що державні випробування тривають вже три місяці і включають ходові випробування маршем 10000 км у різних умовах дорожнього покриття, переважно по пересічній місцевості. Оцінюватимуться параметри прохідності автомобіля, перевірятися балістичні і протимінні показники броньованого авто.

Джерело: Військовий навігатор України

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...