З архіву ПУ. ​Російські танки не втечуть: Український ВПК розробив дешевий ударний безпілотник-камікадзе (відео)

Виходячи із собівартості апарату, ЗСУ зможуть масовано «кошмарити» з повітря не тільки дорогущі танки але і набагато дешевші цілі - БТР, БРДМ, вантажівки, навіть легковики, і, звісно, стаціонарні – опорні пункти окупантів різного ступеня захищеності.

Українська державна компанія «Спецтехноекспорт», що входить до складу концерну «Укроборонпром», показала відео на якому продемонстровано випробування новітніх безпілотників-камікадзе, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence Blog.

У відео демонструється випробування нового безпілотного літального апарату (БПЛА), який оснащено вибухівкою і є дешевим ударним дроном-камікадзе, точність попадання якого 1-2 метра.

За даними компанії, БПЛА здатний нести бойову частину вагою до трьох кілограмів і здатний знищувати більшість цілей на полі бою. Система БПЛА використовує передові комп'ютерно-навігаційні технології для відстеження цілі на основі візуального каналу з інтегрованою камери EO. Подібна система ефективна на поле бою і значно дешевше в порівнянні зі існуючими аналогами.

Максимальна злітна вага БПЛА дорівнює восьми кілограмів. Дрон має довжину 1,78 м і розмах крил 2,3 м. Електродвигун дозволяє залишатися в повітрі до 40 хвилин на крейсерській швидкості до 70 км / год, хоча при необхідності дрон-камікадзе може досягти максимальної швидкості 150 км / год при захопленні цілі з 3-кілограмової боєголовкою.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...