Стали відомі скандальні подробиці про автора антиукраїнського фільму у Франції

Виявилося, що певні кадри у фільмі були, м'яко кажучи, без дозволу запозичені з фільмів інших документалістів.

Поль Морейра. Фото:www.ukrinform.ua

Відома письменниця Ірена Карпа, яка очолює Український культурно-інформаційний центр при посольстві України у Французькій Республіці, прокоментувала вихід на французькому каналі Canal + пропагандистського фільму Поля Морейри "Маски Революції" про Революції гідності 2014 року. Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці Карпи в Facebook, передають Патріоти України.

"Морейра - автор кіно - і сам колись був не радий, що на шару послужив кремлівським пацанам в якості інструменту пропаганди. (Тепер він говорить" Non, je ne regrette rien "(фр." Ні, я не шкодую ні про що ", - ред.), звичайно). Але казати, що жертви в Одесі загинули через своє російське походження - це вже, вибачте, дискурс рівня тітушки і баби-клікуши", - написала Карпа.

При цьому вона додала: "Французькі журналісти з Le Monde, Liberation, Le Figaro, Mediapart і інші теж досить швидко і масовано стали на захист принципів об'єктивної журналістики. Тому, вибачте, вклеювати фотожабу з портретом Гітлера і дублювати слово "Прівєт" фразою "Хай Гітлєр" в кіно - це взагалі не рівень і не ком іль фо" - вважає письменниця.

"Після всіх заяв і довгих дискусій на цю тему спливли ще деякі пікантні подробиці: певні кадри в цьому кіно були, м'яко кажучи, запозичені з фільмів інших документалістів. Без дозволу. Ну тут вже нехай вони між собою розбираються з приводу авторських прав і "стидно, батєнька".

А ще перекладачка сказала, що "всліпу" допомагала Морейрі розписувати озвучки інтерв'ю, в шоці від того, як ці тексти покромсали і поклеїли так, би було "удобнєнько" за вуха попритягати те, що було в ажанді автора фільму з самого початку", - підсумувала Карпа.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...