Стівен Пайфер розповів про різні тактики Путіна в Криму і на Донбасі

Кремль відразу анексував півострів, але території на Сході України йому не потрібні.

Стівен Пайфер. Фото: ria.ru.

Кремль не хоче анексувати окуповані землі східної України, а намагається перетворити Донбас в територію з "замороженим конфліктом", щоб таким чином чинити тиск на Київ. Таку думку висловив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в четвер у Брюсселі під час обговорення питання європейської безпеки після незаконної анексії Росією Криму, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Если вы посмотрите на действия России против Украины, то я бы отделил Крым от Донбасса: россияне хотели Крым и нелегально его аннексировали. Но россияне не преследуют такой цели в отношении Донбасса. Наоборот, выглядит так, что россияне хотят использовать Донбасс как механизм давления на Киев, чтобы дестабилизировать руководство и сделать более сложным для него движение с настоящими реформами, с выполнением Соглашения об ассоциации. Я думаю, что Донбасс будет в списке "замороженных" или не "очень замороженных конфликтов", — сказав Пайфер.

Дипломат підкреслив, що "существует важный внутренний компонент относительно того, что россияне делают в Украине, Сирии". На думку Пайфера, коли президент РФ Володимир Путін повернувся до президентства в 2012, економічна ситуація була складнішою, ніж при його першому терміні, з'явилися "російський націоналізм, антиамериканські висловлювання, ідея, що Росія - велика сила".

"Это своего рода движущая сила поведения России в Украине и Сирии. Мы также должны рассмотреть тот факт, что, с точки зрения господина Путина, международная безопасность за последние 20 лет развивалась негативно для российских интересов. Прежде всего, она отрицает российские сферы интересов, которые россияне рассматривают как свое право", — резюмував Пайфер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...