Сторона ліжка, на якій ми спимо, впливає на самопочуття, - вчені

І як тепер ліжко ділити подружнім парам?

Фото від infokava.com

Погіршення самопочуття людини часто буває пов'язано з неочевидними чинниками, в чому змогли переконатися автори нових експериментів, що проводилися у Великобританії. Вчені висловили думку про те, що на здоров'я впливає навіть те, з якого боку ліжка ми спимо, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Спочатку експериментатори ставили завдання визначити, чи є зв'язок між тим, з якого боку ліжка спить чоловік, і якістю його відпочинку, що впливає на стан організму, інформують

«Експеримент допоміг дійти висновку, що люди, які вважають за краще спати на лівій стороні ліжка, висипаються і відпочивають краще», - так було з'ясовано вченими після спостережень.

За словами авторів роботи, людина, що спить на лівій стороні ліжка, висипається набагато краще, оскільки її сон виявляється більш спокійним і глибоким.

«Крім цього таких людей набагато рідше мучить безсоння, порівняно з людьми, які сплять на правій стороні ліжка», - наводиться думка організаторів дослідження в електронному журналі Med-internet.

Спостереження медиків і результати спеціального анкетування респондентів показали: ті люди, які сплять на лівій стороні, на 4% частіше прокидаються вранці такими, що відпочили і у доброму гуморі порівняно з іншими.

Крім того, дослідники помітили, що «лівосторонні» сплячі на 9,5% частіше виявляють психічну стійкість: вони частіше сприймають складні життєві ситуації з позитивом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...