Свій інтерес: У конфлікт на будівництві в Святошинському районі поліція втрутилася тільки після того, як почали бити нардепів, - Береза

"Ми платимо поліції гроші, щоб вона нас захищала. але яку довіру матимуть поліцейські, якщо вони не виконують свої функціональні обов'язки?" - обурюється нардеп.

Борислав Береза. Фото:www.slovoidilo.ua

Поліція не повинна була допускати агресії тітушок проти жителів Святошинського району Києва на конфліктній забудові. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив позафракційний народний депутат Борислав Береза, повідомляють Патріоти України.

"Там немає білих і пухнастих. Єдиний момент, на якому я хочу зупинитися, - це недоробка поліції. Вони давно вже повинні не допускати подібних конфліктів. Адже таких ситуацій, коли тітушки протистоять місцевим жителям, останнім часом досить багато. Поліція зобов'язана здійснювати чіткі дії. Необхідно накласти арешт на цю територію, і до рішення суду ніяких дій там відбуватися не повинно. Але правоохоронці взагалі не хочуть брати в цьому участі", - зазначив Береза.

За його словами, правоохоронці втрутилися в конфліктну ситуацію, коли під загрозою опинився начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

"Найчастіше поліцейські втручаються тільки в крайньому випадку. У конфлікт на будівництві в Святошинському районі Києва поліція втрутилася тільки після того, як почали бити нардепів. А також коли керівник київської поліції Зозуля фактично отримав по голові. Ми платимо поліції гроші, щоб вона нас захищала. але яку довіру матимуть поліцейські, якщо вони не виконують свої функціональні обов'язки?" - підкреслив нардеп.

Він заявив, що не в курсі деталей конфлікту в Святошинському районі столиці.

"У чому суть конфлікту з забудовами, не знаю. Я не бачив ніяких документів. Але якщо ми хочемо жити в правовому полі, то потрібно працювати над цим питанням. Нехай навіть повільно. В іншому випадку ні про яку демократію не можна буде говорити. І рацію буде мати той, хто зможе найняти більше людей для захисту своїх інтересів", - резюмував Береза.

Як повідомлялося раніше, у Святошинському районі столиці протистояння активістів та забудовників почалося 5 вересня і продовжилося увечері 6 вересня через початок будівництва на одній з парковок, де заплановано зведення 25-поверхового будинку. Місцеві жителі обурилися діям будівельників і вийшли на акцію.

У конфлікті брали участь близько 200 осіб: місцеві жителі, активісти С14, громадянського корпусу "Азов" і батальйону "Донбас". Начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля повідомив, що в Святошинському районі на місці конфліктної забудови поліція затримала близько 30 осіб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Як мало радянським людям треба для щастя": Росіянка влаштувала "жорстку помсту" танкам Abrams (відео)

субота, 4 травень 2024, 15:20

У Москві для росіян влаштували "свято трофеїв" перед сакральним 9 травня. Подивитися на західну техніку прийшли найпалкіші прихильники "русского мира", передають Патріоти України. Як повідомляє LUXTA, серед натовпу помітили невгамовну жінку, яка влашту...

Не залишилось нічого, крім обгорілих стін і назви: Речник "Легіону Свободи" розкрив, чому РФ вчепилася за Роботине

субота, 4 травень 2024, 15:10

На Запорізькому напрямку окупанти концентрують свої зусилля на тих ділянках, які мають для них, насамперед, політичне значення, зокрема, Роботине. Про це сказав речник "Легіону Свободи" Костянтин Денисов в ефірі телемарафону, передають Патріоти України...