"Синій кит": Хлопчик три місяці виконував завдання групи, а після наказу вчинити самогубство - злякався

Житомирські патрульні виявили підлітка з групи "Синій кит".

Фото: rsute.ru

До патрульної поліції звернулася мати 13-річного підлітка. Жінка повідомила, що її син виніс з дому золоті прикраси і здав до ломбарду. На час приїзду патрулів в дома перебувала жінка, а також її неповнолітній син, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу патрульної поліції Житомира.

"За останні пів року дитина зовсім змінилася. Колись слухняний, спокійний хлопчик за декілька місяців перетворився на байдужого, знервованого хлопчиська. Я в розпачі: не знаю, що робити, куди звертатися по допомогу", - розповіла жінка.

Після спілкування з хлопцем патрульні встановили, що дитина вже три місяці є учасником групи під назвою "Синій кит". Проаналізувавши фото, збережені в телефоні, патрульні побачили численні зображення з порізами на зап'ястях рук.

Було встановлено, що саме спонукало хлопця вступити до зазначеної небезпечної групи. Перш за все юнак відреагував на невідомі звуки, що лунали з комп'ютера. Хлопець ніби зазирнув в атмосферу невідомого, йому цікавий став потойбічний світ, в який він начебто мав потрапити після того, як пройде всі завдання, на які вказував куратор через соцмережу "Вконтакті".

"Я почав грати. Час від часу мені на телефон приходили завдання, які я виконував і як доказ відправляв фото. Потім надійшло чергове повідомлення, що я маю покінчити життя самогубством. Я дуже-дуже перелякався за своє життя. Одразу ж видалив свій акаунт з соціальної мережі . Після того жодного разу не заходив" , - розповів хлопець патрульним.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...