Однак часто люди запитують, чи безпечно вживати сири із пліснявою, адже вона вважається навіть небезпечною. Варто зазначити, що пліснява буває різною. Та, що з’являється на хлібі чи інших харчових продуктах і дійсно шкідлива, зазначають Патріоти України.
Знамениті сорти Брі та Камамбер покриті зверху білою цвіллю. Червона цвіль характерна для сортів Мюнстер і Ліваро. І, нарешті, найвідоміша і популярна сирна цвіль – зеленувато-блакитна, яка міститься всередині сиру, а не зовні. У цю групу входять Рокфор, Горгонзола, Дорблю, Данаблю, Бергадер і інші.
Сири із пліснявою не лише не шкідливі, але навпаки корисні: у них багато кальцію, а цвіль допомагає організму засвоювати його краще. Сири з пліснявою перевершують яйця і рибу по вмісту протеїнів. А ще вони багаті на амінокислоти, які сприяють формуванню та зміцненню м'язів і покращують роботу кишківника.
Однак є і негативні моменти: через високий відсоток жирності сири із пліснявою варто вживати в обмежених кількостях, особливо тим, хто стежить за фігурою.
Повністю здоровим людям дієтологи рекомендують вживати не більше 50 грамів такого сиру в день. З цим делікатесом чудово гармоніює келих вина з насиченим смаком і фрукти.
Також дієтологи не рекомендують зберігати такі сири у плівці чи в поліетиленовому пакеті. "Блакитні" сорти сприймають лише папір чи фольгу.
У суботу, 7 червня, у підмосковному місті Пушкіно сталася потужна пожежа на одному зі складів. Про це повідомляють російські пабліки та МНС РФ, передають Патріоти України. Зазначається, що під Москвою горить будівля з легкозаймистою рідиною в бочках та...
У суботу, 7 червня, на бітумному заводі у Кстово Нижньогородської області РФ спалахнула пожежа. Про це повідомляє керівник ЦПД Андрій Коваленко, передають Патріоти України. За його словами, найімовірніше, горить бітумний завод в Кстово. Утім, деякі рос...