Сири з пліснявою: Для кого вони можуть бути небезпечними?

​Так звані "блакитні" сорти сирів вважаються благородним та мають однакову кількість як прихильників, так і противників.

Однак часто люди запитують, чи безпечно вживати сири із пліснявою, адже вона вважається навіть небезпечною. Варто зазначити, що пліснява буває різною. Та, що з’являється на хлібі чи інших харчових продуктах і дійсно шкідлива, зазначають Патріоти України.

Знамениті сорти Брі та Камамбер покриті зверху білою цвіллю. Червона цвіль характерна для сортів Мюнстер і Ліваро. І, нарешті, найвідоміша і популярна сирна цвіль – зеленувато-блакитна, яка міститься всередині сиру, а не зовні. У цю групу входять Рокфор, Горгонзола, Дорблю, Данаблю, Бергадер і інші.

Сири із пліснявою не лише не шкідливі, але навпаки корисні: у них багато кальцію, а цвіль допомагає організму засвоювати його краще. Сири з пліснявою перевершують яйця і рибу по вмісту протеїнів. А ще вони багаті на амінокислоти, які сприяють формуванню та зміцненню м'язів і покращують роботу кишківника.

Однак є і негативні моменти: через високий відсоток жирності сири із пліснявою варто вживати в обмежених кількостях, особливо тим, хто стежить за фігурою.

Також з обережність до блакитних сирів варто ставитись і людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Взагалі відмовитись від таких делікатесів треба вагітним жінкам та дітям.

Повністю здоровим людям дієтологи рекомендують вживати не більше 50 грамів такого сиру в день. З цим делікатесом чудово гармоніює келих вина з насиченим смаком і фрукти.

Також дієтологи не рекомендують зберігати такі сири у плівці чи в поліетиленовому пакеті. "Блакитні" сорти сприймають лише папір чи фольгу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...