"Та бійся Бога. Вона втратила 20-річного сина. Чоловік нещодавно помер від інфаркту. Хіба ти і собі такої долі бажаєш?": Блогер про те, чому деяких життя нічому не вчить

Нема заздрості білої – вона завжди чорна, страшна і погибельна. Вона заздрить усім на світі – і живим, і мертвим, і ненародженим

У мене є подруга, яку я дуже люблю. Ну так, люблю, як це радять сучасні психологи. Незважаючи на все, приймати людину такою, якою вона є насправді, а не такою, якою ти собі її чомусь уявляв. Адже в такому разі вона ніколи б не виправдала твоїх сподівань, написала у газету «Неділя» її постійна читачка, повідомляють Патріоти України.

Але мені Оленку дуже і дуже жаль. Вона не розуміє, що пропускає найкращі миті свого життя. Але ще частіше – просто відштовхує від себе все найкраще. Та й до мене вона ставиться не дуже приємно. Все життя вважала себе обділеною, а когось – надто несправедливо обдарованим життям.

Її сестра Марія працює на трьох роботах. І це у 60 років. Вона і банк прибирає до обіду. Після обіду біжить доглядати стареньку, за що їй теж платять якісь копійки. Олена з цього приводу дуже сердиться. Бо ж що таке може бути, щоб в її сестри було стільки сил, щоб заробити стільки грошей. А от свою сусідку, навпаки, – вважає лінивою. Бо ж чому вона сидить собі, як цариця на троні, якщо не має грошей. Адже могла б кудись податися і заробити собі якусь копійчину.

Ще іншу вона ненавидить за те, що живе сама. Тому їй не треба витрачатися на дітей та дбати про чоловіка.

– Оленко! – кричу я. – Та бійся Бога. Вона втратила 20-річного сина. Чоловік нещодавно помер від інфаркту. Хіба ти і собі такої долі бажаєш? Та хіба ж вона мріяла про таку долю, щоб на старості жити в самотині? Вона замовкає. Розуміє, що сказала дурницю. Але вже через кілька хвилин вона починає обговорювати свою колегу. Та лягла в лікарню. А вона, бач, не має на це часу, хоч їй і все тіло ломить.

Оленка заздрить усім на світі – і живим, і мертвим, і ненародженим. І мені вона закидає деколи всілякі речі. Чому я дуже рано встаю і готую їсти для дочки та зятя. Вони ж могли б самі постаратися для себе. Але ж я знаю, що вони їдуть в інше місто – на завод. Будуть там працювати по 12 годин. Хіба мені важко приготувати їм сніданок та бутерброди в дорогу?

Чомусь поступово склалося так, що Оленка залишилася сама. Мала вона трьох синів. І дуже переживала, яких невісток вони приведуть до неї у хату. Але жоден так і не захотів жити з нею. Тож і хвилюватися не було про що. Сини так втомилася від нарікань матері, що вважали за краще знімати квартиру у чужих містах.

Додому теж не дуже вони поспішають. Хіба є такий звичай – приїжджати на Великдень. То вони навезуть матері гостинців. Освятять пасочки. А наступного дня вже збираються в дорогу. Не хочуть вони довго в матері гостювати і слухати наклепи на кожного зі знайомих.

Тому Олена вже й город не обробляє. Вона не має для кого старатися. Якось потроху всі звільнили її від своїх обов’язків. Ніхто особливо і в гості не запрошує. Ніхто в її двір не завертає.

А недавно ще й чоловік помер. Ляг він уночі, а вранці вже і не прокинувся. І от вона сама – нікому не потрібна. Чоловік їй кілька разів снився. Але казала, що навіть уві сні не хотів з нею розмовляти. Він розвертався і йшов геть. Тому сьогодні я – єдина розрада для Оленки. Так хочеться їй допомогти, але ж це майже неможливо. Мене дуже обтяжують її розмови, але я не маю мужності відмовити її у спілкуванні. Бо справді люблю її. І жалію.

Одного разу я навіть путівку їй подарувала – в санаторій. Вірніше, то діти мені такий подарунок зробили. А я на той час якраз ногу підвернула. То вирішила передаровувати путівку Оленці. Думала, що вона там відпочине, трохи порадіє життю, зможе зануритися в зовсім іншу атмосферу. Але як я гірко помилялася! Коли вона приїхала, то розповідала зовсім не про радощі земні. Про те, як відпочила, яка там була природа, не про свої нові враження. А почала обливати брудом жінок, з якими жила. Медсестер, які робили процедури. Всі вони в її уяві поставали нікчемами – або лінивими, або корисливими, або кокетливими, або надто балакучими.

Зараз я вже навіть не намагаюся виправити таке становище. Приймаю Олену такою, як вона є. А коли чую дзвінок від неї, моє серце падає вниз. Я ж знаю, що зараз мені треба буде набратися неабиякої мужності і витратити 10 хвилин свого життя на негатив – вислуховувати речі, з якими я абсолютно не згодна. І що я не можу виправити таке становище – як би цього не хотіла.

Джерело: Zakarpatpost.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...