Та воно ж не Наполеон, а х*йло: Принижений Путін відчайдушно шукає гроші, - Die Welt

Кремль має гостру потребу у виході на ринок капіталу для ліквідації дірки в бюджеті. За прогнозами рейтингового агентства Fitch, в цьому році дефіцит бюджету може досягти 5% ВВП.

Путіну невесело. Фото: inosmi.ru.

Це стало ганьбою з великої літери: план Путіна з тріумфального повернення на ринок капіталу зазнав фіаско, пише німецька газета Die Welt. Патріоти України пропонують вам ознайомитися з думками її експертів.

«Москва вообще-то уже приноровилась в диалоге с Западом подавать неприглядные события внутри страны как успешные. Однако на сей раз Кремлю вряд ли будет по силам завуалировать провальное выступление на мировом финансовом рынке», - зазначає автор публікації Нандо Зоммерфельд.

Вперше після введення антиросійських санкцій Москва минулого тижня випустила доларові облігації. Путін планував показати всьому світу, що Росія продовжує залишатися світовою державою і на фінансових ринках, а заодно забезпечити бюджету необхідні мільярди. Однак уже на початку тижня стало ясно, що західні і азіатські банки в розміщенні брати участь не будуть, йдеться в статті.

«Это стало унижением для России на рынках. Для того чтобы найти достаточное количество инвесторов, «ВТБ Капитал» (организатор размещения. — Прим. ред.) был вынужден не только предложить более высокий процент, но и продлить срок размещения на сутки. Если изначально планировалось заработать 3 млрд долларов, то затем объем был скорректирован до 1,75 млрд. И когда в четверг размещение наконец произошло, биржи не продемонстрировали никакого интереса», — повідомляє газета.

Подібні труднощі для Росії зараз зовсім недоречні. В останні дні зажевріла надія, що антиросійські санкції можуть бути скасовані: Німеччина на урядовому рівні дала зрозуміти, що може уявити собі скасування санкцій і без повної реалізації умов Мінських угод з боку Росії.

Однак з Токіо несподівано прийшли зовсім інші сигнали, йдеться в статті. «Велика сімка» за підсумками саміту в Японії заявила про намір дотримуватися жорсткої лінії у відносинах з Москвою - до тих пір, поки план з мирного врегулювання конфлікту в Східній Україні не буде виконаний повністю.

Реакція Кремля не змусила себе довго чекати: заборону на ввезення продовольства з країн ЄС буде продовжено до 2017 року, відзначають кореспонденти. На цьому тлі Москві нічого не залишається, як маскувати провал на фінансових ринках. Обсяг книги заявок становив нібито понад 7 млрд доларів. Більше 70% випуску було викуплено іноземними інвесторами - левова частка яких знаходиться в Лондоні. Однозначний знак довіри, на думку Кремля.

Однак російський Мінфін не зміг назвати конкретних імен і жоден відомий західний інвестор не підтвердив своєї участі, і Москва стрімко змінила тактику. Керівник Російського фінансового агентства Костянтин Вишковський раптово звинуватив Захід і, зокрема, Вашингтон в цілеспрямованому зриві випуску облігацій. «Москва хотіла перетворити випуск позик в велике PR-шоу і показати Заходу, що санкції малоефективні», - вважає Тім Еш (Tim Ash), стратег компанії Nomura.

«Фінансові ринки стали новим полем битви для колишніх супротивників у холодній війні, Росії та США. Американці використовують домінуюче становище на біржах, щоб чинити тиск на Москву. Тому що Росія взагалі не порушує санкцій, продаючи облігації», - вказує автор статті.

Однак Вашингтон однозначно доніс до західних банків необхідність утриматися від участі в розміщенні. Як зазначає журналіст насамкінець, Кремль має гостру потребу у виході на ринок капіталу для ліквідації дірки в бюджеті. За прогнозами рейтингового агентства Fitch, в цьому році дефіцит бюджету може досягти 5% ВВП.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...