Таємні союзники: Перехоплені переговори між РФ і ІДІЛ про узгодження дій (відео)

Командування Вільної армії Сирії повідомляє про перехоплення переговорів ватажків «Ісламської держави» з керівництвом сирійського угруповання військ РФ, з метою координації дій проти сирійських повстанців

Росія погоджує бойові дії в Сирії з бойовиками «Ісламської держави», які є для Москви союзною силою всупереч заявам Кремля, що саме ІДІЛ є метою сирійського походу Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на newsader.com

Про це свідчать перехоплені радіопереговори між російськими командирами, які керують атаками проти повстанців, і екстремістами радикальними ісламістами, заявив начальник Генштабу Вільної армії Сирії (ВАС) генерал-майор Ахмед Халід Биррен в інтерв'ю турецькому агентству «Анадолу».

Як випливає з слів командувача, операція ВКС РФ і російського сухопутного контингенту в Сирії переслідує не тільки військово-політичні, але й суто економічні цілі. А саме: взяття під контроль сирійської території, багату запасами газу.

«Є дані, що на сході Хомса та інших районах країни розташовані другі у світі за величиною родовища газу. Таким чином, росіяни хочуть захистити їх у власних інтересах», - сказав Биррен.

За його даними, Росія, ІДІЛ і режим Дамаска діють в регіоні як єдина союзна сила проти ВАС. Одним з аргументів, які доводять істинність цього твердження, є продаж нафти терористами ІДІЛ Асада.

«Для нас є очевидним той факт, що ІДІЛ є партнером режиму і діє синхронно з ним. Останні події вказують на те, що режим Асада і Росія купують нафту у ІДІЛ. Нещодавно були перехоплені переговори між бойовиками ІДІЛ і російськими командирами, які керують атаками», - висловив упевненість командир ВАС.

«Інакше кажучи, Росія не ставить перед собою мети вести боротьбу з тероризмом», - резюмував генерал, який підкреслив, що очолювані ним війська прагнуть «до побудови вільної Сирії».

Відзначимо, що в даний час сирійська опозиція отримує від США і їх союзників на Близькому Сході значну кількість військової допомоги, головним складовим елементом якої є протитанкові гармати TOW і снаряди до них, які демонструють велику ефективність проти важкої техніки урядових військ. Завдяки цій підтримці за 2,5 місяці, протягом яких ВКС РФ проводять бомбардування в Сирії, сухопутним силам Асада не вдалося досягти не лише стратегічних, але і значних локальних успіхів на фронті. Розміщений нижче відеозапис демонструє добірку епізодів зі знищенням сирійськими повстанцями танків Дамаска за допомогою TOW.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...