"Так само, як Путін імітує політичну діяльність, набиваючи з друзями кишені мільярдами, ці люди імітують культурну активність" - Портніков про російських діячів культури

Журналіст наголосив, що такі люди в РФ підтримкою агресивного неофашистського режиму або навіть мовчанням підписують собі і своїй творчості вирок.

Віталій Портніков. Фото:http://www.segodnya.uaРосійські діячі культури повинні були виступити проти авторитарної російської влади "не заради пограбованої і згвалтованої України" і не заради українського режисера Олега Сенцова, який опинився у в'язниці раніше Кирила Сєрєбрєннікова, а заради власних дітей. Таку думку в колонці для Крым.Реалии висловив політичний оглядач Віталій Портніков, передають Патріоти України.

"Підтримкою агресивного неофашистського режиму або навіть мовчанням вони підписують собі і своїй творчості вирок", - вважає він.

Портніков звернув увагу, що серед тих, хто засуджує владу за справу Сєрєбрєннікова, є ті, хто підтримував агресивну політику президента РФ Володимира Путіна по відношенню до України.

"Вражають мене ... ті, хто, можливо, в силу своєї одномовності і формування в обмеженому до щілини цивілізаційному просторі продовжує вважати все це культурою. Ніяка це не культура. Культура пристосуванства - так. Культура "розпилу" накрадених владою грошей - так. Але не культура самопізнання і аналізу власної душі і життєвої ситуації", - пише оглядач.

За його словами, "точно так само, як Путін імітує політичну діяльність, коли його найближчі друзі набивають кишені мільярдами, ці люди імітують культурну активність".

"У когось виходить краще, у когось гірше. Але все це вже не мистецтво. Давно не мистецтво. Дуже давно", - вважає Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...