Театральний режисер розповів, як сприймають Україну звичайні європейці

Наша країна за чверть століття незалежності залишається майже невідомою для Європи.

Театр "Золоті ворота". Фото: Київська міська державна адміністрація

Директор відомого в Україні театру «Золоті ворота» Стас Жирков, в ефірі авторської програми Миколи Княжицького на одному з каналів розповів, чому для європейців Україна залишається такою ж невідомою, як і 25 років тому, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Стас Жирков констатував, що Україна програє Росії інформаційну війну у західноєвропейському медійному та інформаційному просторі, не використовуючи при цьому прекрасні безкоштовні шанси промоції. «Наприклад, моя вистава в Магдебурзі - це ж прекрасний і безкоштовний шанс для нашого посольства в Німеччині зробити промоцію України. Але вони навіть неспроможні приїхати на виставу. Тому я розумію, що цей механізм не спрацьовує", - обурюється режисер.

Головний його висновок полягає в тому, що українське мистецтво недостатньо представлене у Європі. «Це моє ставлення і можливо зараз на мене хтось образиться, але ми для них - як Папуа–Нова Гвінея. Вони про нас майже нічого не знають». Жирков вважає, що усі ці історії про загальновідому у світі українську культуру - вигадки. «І цей факт треба прийняти не ображаючись і йти далі, створюючи оту нову українську культуру з усіма тими крутими фактами, які у нас там є", - підсумував він.

На думку Жиркова, німецький театр на сьогодні є "найсильнішим в Європі", тому що побудований на інших організаційних принципах. "Найголовніше, що ти постійно маєш працювати в команді. Тобто, у них після Другої світової війни виробився оцей механізм, що немає однієї якоїсь людини, якій я цілковито довіряю - ти все маєш перевіряти через команду. І у них постійно оця система зустрічей: ти маєш з художниками окремо зустрітися, окремо ще з кимось - весь час якісь зустрічі, обговорення тощо. І я тільки потім зрозумів, як це на справді круто працює" – розповів театрал.

Залишається лише сподіватися, що наші дипломати сприймуть належним чином критику і зроблять необхідні висновки. Адже, в умовах гібридної війни, Україні вкрай необхідний позитивний імідж в світовому інформаційному просторі. І театр, в цьому контексті, може стати не останньою складовою образу нашої країни.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поїхав воювати в Україну, залишився без штанів: Повчальна історія окупанта, якого пограбували, поки він "захищав Росію" (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 23:43

У Бурятії пограбували будинок російського окупанта, який воював в Україні. Про це повідомив у Telegram журналіст Аркадій Бабченко, передають Патріоти України. . Військовий на ім'я Олександр Суворов добровольцем поїхав воювати проти України, потім пове...

"Началась ликвидация командования Украины": Росіяни вигадали фейк про загибель Сирського та Буданова на Харківщині

четвер, 18 квітень 2024, 23:30

Росіяни поширюють фейкову інформацію про те, що унаслідок ракетного удару по місту Чугуїв цього тижня начебто загинули головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Повідомл...