Технологія майбутнього: В Україні створено автономний будинок за допомогою 3D-принтера

Зведення стін і даху займає не більше доби. А ще будинок повністю автономний і не потребує підключення до міських електромереж і водопроводу.

Фото: rusjev.netУкраїнські стартапери PassivDom презентували прототип «розумного» будинку, роздрукованого на 3D-принтері, із захопленням повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Будинок, представлений командою архітекторів з PassivDom, роздруковується на 3D-принтері за лічені години. Стіни виконані з сучасних матеріалів - склопластику і вуглецевого волокна. Вони не іржавіють і не виділяють шкідливих речовин. Частини будинку доставляються на ділянку, а потім, подібно до конструктора Лего, кріпляться до базової основі.

Величезною перевагою PassivDom є його автономність. Виробники стверджують, що житло не вимагає підключення до міських мереж, тому його можна розмістити абсолютно на будь-якій ділянці - не тільки в межах міста, але і в лісі або в горах. Сонячні батареї забезпечують будинок електроенергією, а система збору та фільтрації води дозволяє багаторазово використовувати воду, що зберігається в спеціальних резервуарах. Система клімат-контроль підтримує оптимальні показники температури, вологості і вміст кисню в приміщеннях.

Вартість «розумного» будинку залежить від його площі: модель modulOne (36 кв. М.) Оцінюється в 30 000 американських доларів, а модель modulDva (72 кв. М.) - приблизно в 60 000 американських доларів. Розробники акцентують увагу на тому, що в кінцеву ціну входить не тільки будівництво будинку, а й меблі, побутова техніка, предмети декору і навіть посуд.

Архітектори з PassivDom впевнені в якості пропонованого продукту і дають гарантію нього: «З часом «розумний» будинок не поржавіє, не згниє і не стане холодніше. Гарантія на теплові властивості матеріалів 40 років, а на меблі і техніку - 5 років».

Перші будинки PassivDom будуть доступні вже в кінці цього року. Їх можна замовити в Україні або США.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...