Тендери зупинені: Стало відомо про корупцію у Херсонському морському порту

Корупція в держзакупівлі перекочувала на електронні майданчики.

Херсонський морський торговельний порт. Ілюстрація:uk.wikipedia.org

У Херсонському порту зупинені всі раніше оголошені тендери. Про це в Facebook написав в. о. керівника ДП "Херсонський морський торговельний порт" Андрій Соколов, передають Патріоти України.

За його словами, корупція в держзакупівлі перекочувала на електронні майданчики.

"Это выписывание условий тендера под одного из участников - по технике это определенные параметры техники подходящие только под определенных поставщиков.Интереснее всего в этом разбираться, когда видишь что участники одного тендера между собой в итоге связаны, что чаще всего говорит о сговоре.

"Облегчает задачу" чаще всего то, что другие поставщики зная, что им мягко говоря "ничего не светит" даже не пытаются участвовать, чтобы не тратить свое время и усилия впустую, ведь всегда можно найти причины отклонить их предложение по формальным признакам", - написав він.

Соколов зазначив, що корупціонери придумали "нововведення" - тендери по запчастинах.

"Например на тендер выносится 20 позиций. 10 из них будут реально закупаться, а 10 внесены для массовки. Нужная компания знает какие именно 10 позиций закупается и дает на них двойную цену, на остальные 10 дают 30-50% от их реальной цены. По общей сумме выигрывается тендер, его просто невозможно проиграть. Дальше поставляются только запчасти по двойной цене.

Еще классикой в портах считается поставка новой детали на бумаге, а реально стоит отремонтированная старая.Например порт купил новый двигатель на погрузчик. Актов приема передачи двигателя нет, номер нового двигателя нигде не указан, где старый двигатель никто не знает. Спецификации на сайте поставщика говорят о том, что он должен быть английского производства. Двигатель который реально стоит на погрузчике - русским по белому написано made in Japan", - уточнив в. о. голови підприємства.

Він додав, що перший платіж за двигун пройшов ще до його приходу на посаду. Другий платіж по цьому двигуну зупинений. Комісія розбирається.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти перекидають військових та техніку у бік Волновахи - партизани (фото, відео)

субота, 11 травень 2024, 14:42

Росіяни продовжують активне переміщення техніки в окупованому Маріуполі, а на полігонах не зупиняються тренування особового складу. Про це повідомляють місцеві партизани, передають Патріоти України. Навіть у святкові дні окупанти продовжують переміщува...

Не приховують свій злочин: Росіяни заявили про підрив в Україні ще однієї дамби (відео)

субота, 11 травень 2024, 14:16

Російські війська завдали удару по греблі через річку Сіверський Донець у районі Старого Салтова. Про це повідомляють російські Телеграм-пабліки, передають Патріоти України. Як підтвердження своїм діям, росіяни публікують відео моменту удару по дамбі. ...