"Тепер у Медведчука, для якого це удар, практично немає шансів витягнути Рубана": Волонтер розповів, чому "генерал" поперся зі смертельним вантажем нахабно через блокпост

Рубан працював не на Україну, а на Росію і невизнані "республіки". Там він був своєю людиною. А нардеп Савченко, яка хотіла взяти Рубана на поруки, працює з ним в одній парі.

Володимир Рубан у залі суду. Фото:Радіо Свобода

Затриманий прикордонниками на пункті пропуску "Майорське" в Донецькій області глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан не мав можливості потрапити на підконтрольну Україні територію "обхідними шляхами" через снігопади. Про це заявив у коментарі виданню Гордон керівник центру "Патріот" Олег Котенко, інформують Патріоти України.

"Чому Рубан вирушив на пропускний пункт? Сніг. Протоптаними раніше доріжками й обхідними шляхами не можна було пробратися. До того ж він розумів, що його ведуть і затримають. Завдяки ЗМІ і блогерам ця тема дістала серйозний розголос. Тепер у Медведчука, для якого це теж удар, практично немає шансів витягнути Рубана. Ми спілкуємося зі співробітниками прикордонної служби. Питання затримання Рубана намагалися зам'яти на місці, але прикордонники на пункті пропуску відповіли відмовою", – сказав волонтер.

За його словами, обміни утримуваними особами, у яких брав участь Рубан, були невигідними для української сторони.

"Рубан не впливає на процес обміну утримуваними особами з 2014 року. Він виїжджав на переговори і домовлявся до того, як почала працювати мінська група. Після набуття чинності "Мінська", він опинився на одному полі з Медведчуком, який теж відповідав за це питання. Коли пішла команда російських спецслужб, Рубан поступово перестав цим займатися. Після обміну 26 грудня 2014 року, який нібито організував Медведчук, Рубан узагалі зник з поля зору. Тому його участь у всіх цих процесах сильно перебільшено. Коли ми обмінювали людей, то віддавали п'ятьох–сімох осіб, а забирали з того боку 10. Тобто ми завжди були в плюсі. У Рубана ж було все навпаки – він віз на обмін 10 сепаратистів, а забирав лише п'ятьох наших. І вже тоді з'явилися сумніви, що людина якось не так працює", – підкреслив Котенко.

Він зазначив, що в інтерв'ю російським телеканалам Рубан розповідав "як добре жити у "ДНР".

"Згадайте десантників, які заблукали, снайперів. Вони потім якось опинялися на обміні. Хоча нам за одного такого росіянина вдавалося "виторгувати" до 10 наших хлопців. Виходить, Рубан працював не на Україну, а на Росію і невизнані "республіки". Там він був своєю людиною. Я спочатку думав, що в його випадку насамперед ідеться про фінансовий складник. Адже він на цьому трохи заробляв. Але у 2015 році ми зрозуміли, що йому відкрито такі шляхи, куди інші пройти не можуть. Я вже не кажу про те, що він, не ховаючись, сидів у готелях із бойовиками і горілку з ними пив. Він давав інтерв'ю російським каналам: мовляв, як погано в Україні і як добре жити у "ДНР", – заявив волонтер.

На його думку, позафракційний нардеп Надія Савченко, яка хотіла взяти Рубана на поруки, працює з ним "в одній парі".

"Савченко та Рубан працюють в одній парі. Правда, куратори у них можуть бути різними. Свого часу Рубан передавав Савченко нібито списки утримуваних осіб. Насправді, вони більше були схожі на якісь записки. Там набагато більше людей мало бути. Залишаючись на одному полі з Медведчуком, йому не вдавалося бути в тренді щодо теми заручників. Тому його "перевели". Рубан працював на спецслужби РФ. Спілкуватися з кураторами йому було простіше на території "ЛДНР". Незважаючи на заборону в'їжджати на окуповані території, він продовжував туди їздити. Йому говорили, що робити, – він це і виконував. Те, на чому його зараз зловили, безглуздо і тупо", – резюмував Котенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...