Тепер він говоритиме від імені України: Скандальний нардеп Новинський увійшов до складу делегації ПАРЄ

Натомість Світлану Заліщук та її колегу по партії нардепа Мустафу Найєма з українських делегацій ПАРЄ і НАТО виключили.

Світлана Заліщук. Фото:Детектор медіаВ українську делегацію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) увійшов народний депутат від фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. Про це повідомила народний депутат від парламентської фракції БПП Світлана Заліщук на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Щойно українська делегація ПАРЄ поповнилася фігурантом розслідування прокуратури Вадимом Новинським з Опоблоку. Таке рішення підтримав комітет у закордонних справах. Разом з тим мене та Mustafa Nayyem остаточно рішенням комітету виключили з делегацій ПАРЄ і НАТО.

При голосуванні я утрималася. Поважаючи принцип формування делегації, коли саме фракція вирішує, хто її представляє в парламентських делегаціях, не можу підтримати той спосіб у який ухвалювалося рішення.

Поінформувала колег з комітету про нові деталі, про які раніше не було відомо.

Фракція БПП 14 листопада, коли з подачі Кононенка було голосування, не мала кворуму. Коли я попросила протокол, то документ мені не давали кілька днів. Наступного дня з’ясувалося, що в депутатів збирали підписи про присутність заднім числом. Це називається фальсифікація. Після публічного скандалу було переголосування за участі кворуму.

Розумію, що на фоні ухвалення бюджету, ця ситуація виглядає квіточками, тим не менше...

5 голосів за, двоє утрималися включно зі мною та Hanna Hopko, Борис Іванович Тарасюк проголосував проти, назвавши це "політичною розправою".", - написала Заліщук.

Як відомо, нардеп Новинський є фігурантом одного з епізодів "справи Януковича", де мова йде про узурпацію влади і вплив на українську церкву. Новинського підозрюють в перевищенні влади і службових повноважень при незаконному позбавленні волі архієпископа Олександра Драбинка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...