The Washington Post: Обама в кінці каденції дозволив розмістити в інфраструктурі Росії потужну "кібербомбу"

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських чиновників.

У 2016-му році після втручання РФ у президентські вибір в США Барак Обама схвалив розміщення кіберзброї в російській інфраструктурі - "цифрового еквівалента бомби", передають Патріоти України.

Видання уточнило, що такий проект був в розробці, коли Обама покинув пост президента. Зброя може бути застосована в разі загострення відносин між Штатами і Росією.

"В останньому пакеті санкцій проти РФ, який був прийнятий в грудні минулого року, була неопублікована частина, в якій американським спецслужбам доручили знайти слабкі місця в російській інфраструктурі", - наголошується в статті.

Колишній американський чиновник розповів, що кібероперація знаходиться на ранній стадії, вона включає в себе розміщення "імплантів" в російських мережах, які вважаються важливими, щоб застосування кіберзброї заподіяло "біль і дискомфорт".

"Імпланти були розроблені Агентством національної безпеки США. Вони можуть бути застосовані дистанційно у відповідь на агресію з боку Росії", - дізналися журналісти.

За даними The Washington Post, Федерального бюро розслідувань повідомило Обамі і трьом його старшим помічникам про втручання Росії в американські вибори в серпні 2016 року.

"У звіті відомства йдеться, що президент Володимир Путін особисто віддав наказ перешкодити виграти кандидату від Демократичної партії Хілларі Клінтон", - підкреслюється в матеріалі.

Команда Обами довгий час вирішувала, якими мають бути відповідні заходи. Влада США турбувалися, що будь-які дії будуть розглянуті як політичне втручання в уже дискредитовану президентську гонку.

Нагадаємо, в кінці грудня 2016- го вже екс-президент США Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку із здійсненими Москвою хакерськими атаками, які могли вплинути на президентські вибори.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...