Ті, через кого починали "очищення влади", повертаються на свої посади, - політолог

Фактично, одних прогнали, а інші стали такими ж посадовцями на тих же місцях, каже Саакян.

Люстрація. Фото: "Новини Чернівців"

Частина одіозних фігур, через яких в Україні починали проведення люстрації, повертаються на свої посади через суди. Про це в коментарі власному кореспонденту UAINFO повідомив політолог Олег Саакян, інформують Патріоти України.

Він нагадав, в процесі «очищення влади» були люстровані широкі верстви державних службовців управління та системи. «Фактично, одних прогнали, а інші стали такими ж посадовцями на тих же місцях», - зауважив політолог. Це, на його думку, перша системна помилка проведеної люстрації.

«Окрім того, багато з числа одіозних фігур, які приймали рішення і через яких починалася люстрація, повертаються через суди на свої посади. Це проблема нереформованої, незміненої судової гілки влади. Без справедливого суду жодні процесуальні дії в межах існуючої правової системи не є захищеними від «відкату», бо завжди корумпований суд може повернути будь-яке рішення на початок його розгляду. Тим паче, наша правоохоронна система дозволяє її трактувати досить неоднозначно. Ми пам'ятаємо одіозні рішення Конституційного Суду», - пояснив політолог. О.Саакян підкреслив, що люстрація - це безумовне позбавлення посад всіх, хто підпадає під визначені критерії.

«У нас це було не безумовним процесом і доволі неоднозначним, несистемним, тому вважаю, що формально люстрація відбулася, а неформально - ні. Ми просто змінили прізвища, і то - не всі. Те, що робила екс-очільниця департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко зроблено на досить високому рівні, бо вона займалася саме формальною частиною люстрації. Це зроблено, а змістовна частина люстрації повністю провалена. Це те, за що відповідає політичний клас і політична еліта», - підкреслив політолог.

Нагадаємо, в річницю Революції Гідності директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко заявила про відставку. Сьогодні виконуючою обов'язки директора департаменту з питань люстрації Міністерство юстиції призначило Ганну Калинчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...