"Тяжкі будні людей на окупованих територіях": Жителі просять про смерть (фото)

У одному з багатьох міст окупованих територій Донбасу вже не залишилось вцілілих будинків.

Стоп міни. Фото: http://uainfo.org

Селище Стахановець, воно ж Золоте-3. На вулиці Лермонтова жодного цілого будинку. У двоповерхівці живе Галина, вона сюди приїхала в 1961 році, працювати акушером в пологовий будинок. Коли почалася війна, всі люди з дому Галини виїхали, а вона залишилася, тому що недалеко від її палісадника, там, трохи ближче до терикона - кладовище, повідомляють Патріоти України з посиланням на допис Євгена Спіріна у соцмережі.

Там похована її дочка і чоловік, з якими вона прожила в селищі все життя. Восени Галина прийшла на кладовище, це сталося вперше з початку війни. До того там стояли таблички «Обережно - міни!».

Галина: «Я пішла на могилу. На табличках з портретами - замість очей дірки від куль. На кожній табличці на моєму рядку. Кожен портрет прострелений кілька разів в очі. Моя дочка, напевно, сильно красива, їй стрельнули в лоб. Я не змогла поміняти табличку. Я живу від коробки до коробки «Червоного хреста». Я хочу померти тут, тому що тут моя дочка і чоловік. Я іноді вночі виходжу туди, до гаражів і прошу: Стрельни в мене, і всім нам буде легше. Але тоді ніхто не стріляє. А коли вони стріляють, я лягаю в ванну і тихо молюся. Думаю: «Як би не вмерти?».

В кінці вулиці сквер і пам'ятник Горькому. Він, з підбитими руками стоїть спиною до зруйнованої вулиці. З боків, на будинках, висять струпи проводів і шматки телевізійних тарілок: технічне м'ясо заіржавіло, протухло.

Восени тут ходили люди-жуки, стежками, маленькими кроками, пробиралися через чагарник і тягли свої тюки на сторону «ЛНР» і назад. Зараз все змінилося. Дорога прострілюється з двох сторін.

«Вона йшла, з Первомайська, переселенка, в загальному, не дійшла. Труп 4 дні лежав на дорозі. Просто снайпер в спину. Наші підповзли - пізнати не змогли. Так і вирішили: переселенка».

Труп жінки лежав на дорозі 4 дні, ніхто не міг підійти, та й на ту ділянку ніхто вже не ходить. Дорогу «продивляється». «Ви який фонд? Я б попросила заснути і не прокинутися. Заснути тут тихим сном. Можна? », - каже Галина.

Не можна. Ми їдемо в сторону, а вона залишається зі своєю самотністю і глухими «ГУПами» снарядів. Дивитиметься на годинник зі стрілками і відраховувати секунди до вибуху. День за днем. День за днем. День. За днем.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...