"Тільки сучасна українська армія може врятувати Європу від нової війни з росіянами": Портніков про надання зброї ЗСУ

У Москві звикли нападати на слабких. Так було з Фінляндією і Польщею, з країнами Балтії та Угорщиною, з Чехословаччиною і Афганістаном.
Якщо росіянам дати гідну відсіч, то їм залишиться тільки на щук полювати. Фото: AFP.

"Рекомендації Пентагону щодо надання Україні летальної зброї – серйозний поворот в американському підході до врегулювання кризової ситуації. Я б назвав його поворотом до тверезості", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України, та продовжує:

"Коли російські війська приступили до окупації Криму і Донбасу, багато політиків на Заході – в тому числі і представники адміністрації Білого дому – категорично виступали проти надання Україні летальної зброї. Це пояснювалося небажанням посилювати конфлікт на сході України. Проблему збиралися вирішувати виключно за допомогою санкційного тиску на Росію.

Санкції – це, звичайно, дуже важливо. Об’єктивно вони сприяють демонтажу російського режиму, послаблюють російську економіку, є чітким сигналом для російських еліт: без зміни курсу крах неминучий. Але санкції – це необхідна, але не достатня умова для відновлення територіальної цілісності України, для порятунку миру в Європі.

Боягузи завжди нападають тільки на слабких

У Москві звикли нападати на слабких. Так було з Фінляндією і Польщею, з країнами Балтії та Угорщиною, з Чехословаччиною і Афганістаном, з Грузією і Україною. Якщо Росія отримує рішучу відсіч, її війська рано чи пізно йдуть з окупованої країни. Так було з Фінляндією за наслідками війни з нею СРСР у 1939-1940 роках. Завдяки героїчному опору ця країна не тільки зберегла свій суверенітет, але і заслужила повагу в Москві. Так було з Афганістаном напередодні краху Радянського Союзу. Героїчний опір афганців і постійні втрати в окупаційному корпусі змусили Кремль вивести війська з країни, яку в Москві вже вважали своєю колонією.

А ось коли з Москвою намагаються домовитися – її солдати і чекісти починають чинити розправу над людьми просто на вулицях мирних міст. Так було в Будапешті. Так було в Празі. Так було в Криму. Так було на Донбасі.

Російську агресію може зупинити тільки сильна українська армія. Тільки сучасна українська армія може врятувати Європу від нової війни. І зовсім не тому, що вона переможе російські збройні сили, ні. А тому, що Росія не буде з такою армією воювати. Тому що в Кремлі перестануть вважати українців «слабаками». Зрозуміють, що йдуть на війну, а не на парад. І займуться куди більш важливими справами – наприклад, полюванням на щук у тувинських болотах.

Адже щука точно не отримає сучасну зброю, яка дозволить їй відбитися від Путіна і Шойгу. Тому вона – прекрасний об’єкт для параду, для фотографування з трофеєм. На Заході повинні зрозуміти: Росією керують боягузи. А боягузи завжди нападають тільки на слабких".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фанати совки дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...

В мера Очакова знайшли квартиру в Іспанії і не тільки, - пресслужба НАЗК

вівторок, 7 травень 2024, 13:30

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки, поданих мером Очакова (Миколаївська область - ред.) – за результатами перевірок було виявлено ознаки незаконного збагачення на суму по...