"Это уже не просто унижение": Журналіст показав, як ОБСЄ зливає терористам позиції і переміщення сил АТО під Маріуполем:

Представники міжнародної місії у Широкиному встановили вишку для спостереження, яка становить реальну загрозу безпеці бійців АТО.

Вишка ОБСЄ з камерою в Широкиному. Фото: Facebook

Спостерігачі ОБСЄ встановили в населеному пункті Широкине під Маріуполем вишку з камерою, яка дозволяє бойовикам спостерігати за позиціями і переміщеннями українських військових. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Андрій Цаплієнко, зазначають Патріоти України.

За його словами факт розміщення даної вишки - то вже не просто приниження, а реальна загроза безпеці бійцям АТО.

"Білосніжна вишка з камерою ОБСЄ, встановлена в Широкиному для фіксації порушення Мінських угод, знаходиться в тилу у морпіхів. Її ТТХ (тактико-технічні характеристики, - ред.) дозволяють і вдень, і вночі бачити переміщення українських солдатів. Наші - як на долоні.

Вона може навіть розглянути їхні обличчя. Але побачити сепарські танчики і "мінометки" електронне око не може. Не дістає - до них три з половиною тисячі метрів. Нічого секретного для сепарів, повірте, в цих відомостях немає: адже відеосигнал надходить в Київ, в Маріуполь ... і в Донецьк. Саме там знаходиться безпосередній "супервайзер" цього реаліті-шоу", - написав Цаплієнко.

Також він зазначив, що коли голову місії Александра Хуга в день урочистого встановлення вишки запитали, чи може він гарантувати, що відео з камери спостереження не потрапить до бойовиків, відповідь була негативна.

"І в перший же обстріл наших позицій з боку путіністів, - який тривав 2 години, - камера чудесним чином вимкнулася. (Потім, правда, були пояснення, що відео все-таки є і що "незабаром ми його покажемо". Дотепер чекаємо!)

"А чому з того боку немає такої камери?" - запитують в ОБСЄ військові. Відповідь наступна: "ДНР" не дозволяє ставити". Спостереження триває", - написав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...

"Це не Patriot": Військовий експерт розповів, чим українці могли збити бомбардувальник Ту-22М3

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:56

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що Сили оборони Україні могли збити російський літак Ту-22М3 власноруч розробленою системи протиповітряної оборони, передають Патріоти України. "Якби не було офіційних підтверджень, я б сказа...