У 2016 підписав контракт із ЗСУ: На Донбасі поранили громадянина Ізраїлю, який воював за Україну, - журналіст

Військовослужбовець з позивним "Ізя" став першим ізраїльтянином, який зазнав поранень на фронті в Україні.

Фото:Facebook

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив інформацію про те, що на Донбасі отримав поранення український воїн, громадянин Ізраїлю з позивним "Ізя". Про це він написав у Facebook, зазначають Патріоти України.

Цаплієнко зазначив: "Щойно дізнався, що куля зайшла під бронік «Ізі», громадянина Ізраїлю, який 16-го року підписав контракт із ЗСУ. З 28-ою бригадою. Тож, виходить, «Ізя» перший ізраїльтянин, який зазнав поранень на фронті. А напередодні у нас з ним була довга розмова. І саме на тому місці, де його поранило.

«Антисемітизм українців це тема, яку розкручує Кремль», - каже «Ізя». - «Але не спрацьовує. Принаймні в Ізраїлі. Дивіться, в Ізраїлі дивляться російське телебачення, а не українське. Тож нібито ізраїльтяни мали б підтримувати Росію. Ну нє? Але парадокс. Люди в Ізраїлі здебільшого підтримують Україну. Бо євреї дуже розумні, і розуміють, що до чого».

Я бачу в нього на руці тату - ізраїльський прапор разом з українським. «Рабів до раю не пускають», - переконує гасло двома мовами. «Втім, я туди не поспішаю», - посміхається «Ізя», і тут раптово серйознішає. - «В Ізраїлі, якщо людина відмовляється служити в армії, шансів зробити кар‘єру в неї просто немає. А тут тисячі косять від армії. І нічого».

І от я думаю собі, що ізраїльтянин «Ізя» прийняв на себе кулю замість когось з українців. Тих, хто, мабуть, тікав за кордон від мобілізіції. Або базікає напівп‘яно: «Це війна олігархів, мене це не стосується». Тож, якщо хтось почне хворобливо казати, що євреї п‘ють кров українців, хай згадає «Ізю» та його просякнутий кров‘ю пробитий бронік.".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...