"Это значимый успех в ключевых для нас странах": Березовець прокоментував розмову Порошенка з Трампом

Політолог нагадав, що новообраний президент США встиг поспілкуватися з дуже вузьким колом світових лідерів.

Порошенку вдалося поспілкуватися з Трампом одному з перших. Фото: Рейтерс.

Переговори президента України Петра Порошенка з обраним президентом США Дональдом Трампом є успіхом української дипломатії, оскільки до цього Трамп говорив тільки з главами Великобританії, Китаю, Росії та Німеччини. Таку думку висловив політолог Тарас Березовець на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Если учесть, что до этого Трамп успел пообщаться только с узким кругом мировых лидеров, в число которых вошли Тереза Мэй, Си Цзиньпин, Владимир Путин и Ангела Меркель, то без преувеличения это большой успех. При этом определять внешнюю политику в качестве госсекретаря будет, скорее всего, кто-то из жестких рейганистов (Ньют Гингрич либо Рудольф Джулиани)", – написав він.

Політолог зазначив, що Джуліані, який також претендує на посаду генпрокурора, в останньому інтерв'ю "вкрай жорстко проїхався по Путіну і прокоментував війну в Україні". "Трамп действительно хочет сконцентрироваться на внутренней политике, но уйти от внешнеполитических обязанностей Республиканская партия ему не даст. Параллельно Арсений Яценюк посетил с визитом второго ключевого западного партнера Украины – Германию. Где с ним лично встретилась канцлер ФРГ Ангела Меркель. Ее роль в продавливании безвиза и ассоциации с ЕС ключевая", – додав він.

На думку Березовця, ці переговори свідчать про значні успіхи в ключових для України країнах. "Все это особо важно на фоне ведущихся дискуссий о потенциальной отмене санкций в отношении РФ. С большой долей вероятности, этого в ближайшее время просто не случится", – підкреслив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...