"Топ-клептократы расстроены и растеряны. Я с Майдана их не видел такими", - Єгор Соболєв

Перелякані можновладці, яких збираються змусити давати додаткові пояснення щодо їхніх доходів, пішли в атаку на антикорупціонерів.

Єгор Соболєв. Фото: 20khvylyn.com.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про розширення зобов'язань по е-декларуванню на недержавні організації, залучені до питань протидії корупції, щоб "перекласти з хворої голови на здорову". Про це заявив нардеп від "Самопомочі", глава антикорупційного комітету парламенту Єгор Соболєв в Facebook, передають Патріоти України.

"Сейчас время народным депутатам, чиновникам, президенту доказывать гражданам и антикоррупционному бюро законность своих доходов. Поэтому топ-клептократы расстроены и растеряны. Я с Майдана их не видел такими", – написав він.

На думку нардепа, пропозиція поширити е-декларування на громадських активістів, які використовують гроші американських і європейських платників податків, є наслідком "цього важкого психологічного стану". "На самом деле это такая мелкая месть. Закон появился по-мошеннически. Мы в нашем парламентском комитете по противодействию коррупции уже не первый месяц просим всех депутатов не инициировать никаких изменений в законодательстве о е-декларации. Пусть оно заработает, а после февраля оценим, что стоит менять", – зазначив він.

За словами Соболєва, п'ять днів тому нардеп Юрій Дерев'янко раптово зареєстрував законопроект зі змінами до е-декларування. "Чтобы скрыть его от нас, готовить законопроект к рассмотрению парламентом просили комитет Андрея Кожемякина, хотя именно мы ответственны за разработку антикоррупционного законодательства. Вчера вечером комитет Кожемякина рекомендовал парламенту принять инициативу (не согласился только Павел Костенко). И уже сегодня законопроект предлагают включить в повестку дня", – підкреслив він.

Нардеп зазначив, що вже зв'язався зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і повідомив йому, що парламент "втягують у чергову ганьбу", і той розділяє його позицію. "Он сообщил, что не будет ставить законопроект на голосование, если президент не определит его как неотложный. Думаю, лучшим выходом является отзыв законопроекта", – додав він.

Соболєв додав, що штабелі готівки на Заході зберігає тільки мафія. "Единственный правильный выход из этого позора – увольнение и осуждение чиновников, которые не смогут доказать законность своих доходов. А не инициативы вроде путинского законодательства "об иностранных агентах", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...