Трагедія неминуча? Поет Орлуша вважає, що Путін заллє Крим кров'ю

Якщо анексований півострів намагатиметься відокремитись, все залежатиме від того, на чиєму боці буде армія і поліція.

Андрій Орлов. Фото:focus.ua

У Росії можливе наростання відцентрових процесів, однак приклад Чечні показує, що спроби відділення можуть закінчуватися погано. Все буде залежати від того, на чиєму боці буде армія. Таку думку висловив російський поет Андрій Орлов, відомий під псевдонімом Орлуша, в інтерв'ю сайту Гордон, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи можливий розпад Росії після відходу з поста президента РФ Володимира Путіна, Орлуша зазначив: "З одного боку, ця ідея мені подобається, але з іншого - я реаліст, і розумію, що нікуди Путін не піде, і "колективний Путін" все одно залишиться при владі".

"Відцентрові теорії в Росії існують дуже давно. Були ідеї Уральської і Далекосхідної республік. Подібне є в будь-якій великій федеральній країні, навіть, якщо не брати політичні характеристики нинішньої Росії. Такі тенденції є в Іспанії, Німеччині, Канаді, Україні і навіть Америці", - заявив російський поет.

"Будь-який місцевий чиновник спить і бачить себе керівником маленької Чорногорії зі своєю поліцією і митницею. Чим менший рівень, тим це смішніше. Але це повинно бути підкріплено економічно, а також народним бажанням, і не за принципом кримського "референдуму". У колишній Югославії після поділу все начебто вляглося, але деяким країнам дуже важко", - додав він.

"Така величезна територія, звичайно, може поділитися на шматки, тим більше, що є регіони, які думають, що самі заживуть краще. Але спроби зробити це в державі із сильною системою придушення закінчилися погано, наприклад, Чечня намагалася відокремитися.

Якщо Крим буде намагатися відокремитися, його заллють кров'ю. Все залежить від того, на чиєму боці буде армія і поліція. Відділення без армії неможливе", - вважає Орлуша.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...