"Трамп може вирішити зняти санкції з Росії і визнати анексію Криму. Але що він за це виторгує у Путіна?", - екс-посол США в Україні

Путін і інші російські чиновники не говорили нічого, що дозволило б думати, ніби вони готові дати США щось взамін, таке, що виправдало б дії Трампа.

Стівен Пайфер. Фото: НВ.

Укласти взаємовигідну угоду з Кремлем буде непросто навіть такого майстра угод, як обраний президент США Дональд Трамп. Про це написав директор американського Інституту Брукінгса з контролю над озброєннями і нерозповсюдження зброї масового ураження, колишній посол Штатів в Україні Стівен Пайфер. Стаття опублікована на сайті інституту, передають Патріоти України.

Трамп недвозначно дав зрозуміти, що вважає відкритим питання про пом'якшення санкцій, накладених на РФ у зв'язку з війною в Україні, зазначив Пайфер. "Поліпшення тону у відносинах з РФ само по собі може бути корисним, але більш значне питання полягає в тому, які зміни воно за собою потягне. Заяви Трампа вступили в протиріччя з думкою його ж обраного віце-президента і кандидата в міністри оборони. Новообраний президент говорив, що він майстер укладати вигідні угоди. Ми виходимо з того, що тепер він буде прагнути укладати угоди в інтересах США. Тут це буде непросто", - підкреслив експерт.

З точки зору Трампа, пропозиції про зміну характеру відносин повинні мали б сподобатися в Кремлі, але проблема в тому, що думка президента РФ Володимира Путіна невідома, заявив Пайфер. "Трамп може вирішити зняти санкції з Росії і визнати анексію Криму. Ці кроки поліпшать відносини з Росією, але що він за це виторгує для США? Путін і інші російські чиновники не говорили нічого, що дозволило б думати, ніби вони готові дати США щось взамін, таке, що виправдало б дії Трампа. Офіційна позиція Росії полягає в тому, що США повинні не тільки зняти санкції, а й компенсувати Москві збитки за їх наслідки", - йдеться в статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...