"Транспортна блокада: нарешті Росія отримала дзеркальну відповідь", - блогер

Якщо Польща і Україна перекривають транзит російським фурам, це означає, що транзит на територію Європи взагалі припинений.

Блокування російських фур. Фото: censor.net.ua.

"Свою першу погрозу Росія здійснила ще першого січня 2016-го року, коли припинила транзит українських товарів через свою територію. Мене здивувала реакція України, коли вона спостерігала, як наших виробників і перевізників просто виштовхують з ринку. Тому нинішня реакція української громади, яка перекрила транзит російських автомобілів через Україну - закономірна і адекватна", - написав політичний оглядач Тарас Загородний у своєму блозі на Обозреватель, передають Патріоти України.

Україна протягом останніх 5 років спокійно дивилася, як Російська Федерація фактично знищувала українських експортерів, виштовхуючи їх з ринку. Наприклад, була ситуація з українськими сирами. Це робилося для знищення конкурентів неконкурентними способами. В першу чергу било по нашому сільському господарству.

Сири - це молочна продукція, відповідно це корови у людей, які здають молоко. Виходить, що Росія хотіла дестабілізувати країну всередині, бо у людей фактично не було можливості отримувати додатковий прибуток. А керівництво північної держави спокійно за цим спостерігало.

Після Майдану нічого майже не змінилося. Торгівля з ворогом йде через вільну економічну зону Крим. Пам"ятаєте, у нас була блокада громадськими діячами Криму? Тоді влада пообіцяла, що буде подано законопроект про скасування цієї вільної економічної зони. Сказали через тиждень, але вже пройшло півроку і так той тиждень триває досі. Така собі маленька ремарка, як у нас ведеться відстоювання національних інтересів.

Зараз після того, як Польща фактично зупинила транзит через свою територію, ці вантажівки із георгіївськими стрічками й написами "Кримнаш" поїхали через Україну. Звичайно, українська громадськість обурилась і активісти разом з політичними партіями почали перекривати їх рух. Нарешті у нас дзеркальна відповідь Росії на шантаж, на вичавлювання наших виробників Китаю і на порушення всіх норм Світової організації торгівлі.

Але ж прокинувся не уряд, не чиновники, а прокинулись активісти. Навіщо це потрібно? Щоб могли торгуватися. Якщо Польща і Україна перекривають транзит російським фурам, це означає, що транзит на територію Європи взагалі припинений. Вони ніяк не можуть туди проїхати. Ось тепер треба торгуватися: ви пропускаєте наш транзит своєю територією - ми пропускаємо ваш. Якщо нема нашого транзиту - вашого теж нема.

Ось така відповідь. І знову ж таки руками активістів, яким набридло як наша влада займається колаборанством і фактично торгує з ворогом, а люди при тому ще й кров ллють. Скоріш за все домовляться, бо для Росії блокування її транзиту дуже болюче. Це ж фактично перекриття всього шляху до Європи. Білорусь тут теж не дуже допоможе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...