Третя світова - не за горами: Генерал Гречанінов оцінив розміщення ПРО в Польщі

Сьогодні має місце взаємна велика недовіра між Заходом і Росією.

Вадим Гречанінов. Фото: golos.ua.

Світ рухається до Третьої світової війни, яку має намір розв'язати Росія. Рішення про розміщення систем протиракетної оборони США на території Польщі свідчить про те, що Захід не довіряє Росії. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив генерал-майор у відставці, президент Атлантичної Ради України Вадим Гречанінов, передають Патріоти України.

За словами генерала, сьогодні має місце взаємна недовіра між Заходом і Росією. Розміщення ПРО в Польщі - "це серйозний крок, яким НАТО показує: ми знаємо про ваші плани і готуємо захист. Ми вам не віримо. Росія, в свою чергу, відповідає: ми вам теж не віримо", - сказав він.

Гречанінов також допускає, що слідом за рішенням НАТО може відбутися вихід Росії з договору про ліквідацію ядерних ракет середньої і малої дальності. Таким чином, "ми йдемо до світової війни, яку хоче розв'язати Росія і яку не хоче Захід", - припустив генерал.

У цьому контексті "Обозреватель" запитав: чи не є розміщення ПРО в 150 кілометрах від кордону з Росією своєрідною провокацією Росії, він підкреслив: "Протиракетна оборона - це ж захист, це не напад. Якби йшлося про розгортання в Польщі ракет нападу - це інша справа. Хоча в якійсь мірі це може провокувати Росію ". "Але що дорожче - захист чи провокація? Тут дорожче захист", - переконаний Гречанінов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...