Третя світова війна вже йде - у Сирії

Такої думки, зокрема журналіст Aljazeera.net, головний редактор UkrPress.net сирієць Джулак Сафван. Нещодавно він дав інтерв`ю УНІАН з приводу останніх подій на своїй батьківщині.

ІДІЛ Джулак Сафван вважає продуктом спецслужб й інструментом у руках Москви й Асада, а свою країну - територією світової війни, передають "Патріоти України".

Він констатує, що на нинішній момент проти Асада сформовано потужну коаліцію світової "сімки" і арабських країн. Тому той приречений. Щодо нової (третьої?) світової: "Можливо, ми зараз спостерігаємо початок нового глобального протистояння? Я в цьому більш ніж упевнений. Зараз територія Сирії – це територія світової війни. Там знаходяться турки, американці, росіяни, араби – це говорить про те, що має місце світова війна, просто нового характеру. Ніхто не хоче воювати проти Росії на території Росії або навіть на території України – це буде дуже дорого. А ось якщо взяти таку країну як Сирія. Це більш прийнятний варіант. Місце зручне, щоб експериментувати із зброєю, як це робить Путін. Можливо, це приведе до масштабної війни, але не думаю, що це буде швидко, і на користь Росії."

Передчуваючи свій близький кінець, Асад, як і будь-який інший диктатор, може вдатися до масованих терористичних атак. У цьому зв`язку варто звернути увагу на теракти у Єгипті та Ізраїлі, що відбулися відразу після ракетної атаки США."Протягом п'яти років вони не сміли цього робити, чому ж зараз і в цей час? А тому, що ІДІЛ – це інструмент в руках режиму Асада, Росії і Ірану. Інакше, чому терористи і головорізи-іділівци ніколи не воювали проти них, а біля територій, які контролює опозиція. Або чому іділівци – сунніти – ніколи не воюють з шиїтами? У наших країнах зараз серйозні конфлікти суннітов з шиїтами. І, взагалі, звідки з'явився ІДІЛ, ось так, різко - ціла організація, яка захопила території в Сирії й Іраку, і майже дійшла до Багдада? Хто їх створив? ІДІЛ – це інструмент в руках режиму Асада, Росії і Ірану. Відповідь проста, ІДІЛ – продукт спецслужб, який створювали Росія, Іран і Сирія. Своїми терактами в Єгипті й Ізраїлі вони немов натякають Америці: якщо ви продовжуватимете, випустимо іділівців до ваших союзників " , - вважає сирійський журналіст.

У декого таке катеоричне твердження здатне викликати сумнів, оскільки Росія постійно позиціонує свою ворожість до будь - якого, надто ісламського, екстремізму. Джулак Сафван не вбачає в тому жодної суперечності: " В історії Росії є практика відправляти шпигунів, прибирати опозиціонерів, створювати передбачуваного ворога, нібито воювати проти нього, а, насправді, досягти інших цілей. Наприклад, створити ІДІЛ, щоб залізти до Сирії. Якщо зараз іділівци здійснюватимуть теракти в Росії, то Росія використовуватиме це заради якогось іншого кроку... Згадаємо, наприклад, недавній випадок у пітерському метро. Зараз використовуватимуть його в передвиборчій рекламі, закликатимуть до війни з терором. І кого вибиратимуть злякані люди? – звичайно, людину, котра може зупинити терор. Для них така людина – Путін. Вони вірять, що він може творити дива.

У мізках більшості росіян і, на жаль, багатьох українців теж, особливо на сході України, зберігається радянська переконаність, що жорсткість означає стабільність. І Путін, дійсно, дуже жорсткий. Якщо він залишиться, в Росії буде стабільність – так вони думають. А за Путіним стоять спецслужби, саме вони його створили. Вони ж граються мізками людей, щоб виправдати все, що Путін робитиме і в Сирії, й Україні, і всьому світі, і в майбутньому, якщо буде пряма або непряма війна з Америкою. Щоб ви сказали тим, хто все-таки вірить, що найбільша проблема Сирії – це дійсно ІГИЛ, а зовсім не режим Асада?"

Таке пояснення має безліч підтверджень з історії "Третього Риму" - і прадавніх часів, і новітньої епохи. Можна згадати тут і наше минуле - наприклад, часи Руїни, або післявоєнну боротьбу СРСР з повстанським рухом на Західній Україні. Подібний до сирійського сценарій Кремля намагається втілити й на Донбасі. Джулак Сафван відкриває очі на дійсний стан речей у світі, що стоїть перед загрозою глобального збройного конфлікту - але лише тим, чий зір не засліплений пропагандиською полудою "вождизму" і "русскага міра".

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...