Тридцять років подружжя створювало казковий сад на своєму подвір’ї (фото)

"Сад сюрпризів" переносить зі світу буденних справ у тихе затишне місце.

"Сад сюрпризів". Фото: Daily Mail69-річна Енн і 66-річний Браєн Бейлі із англійського Вулвергемптона 28 років перетворювали своє подвір'я на сад. Пара витратила на це $35,7 тис. Тепер приймають до 300 відвідувачів на день, повідомляють Патріоти України.

Енн – колишня соціальна працівниця, Браєн – бухгалтер на пенсії. Подружжя заселилося у будинок 1930-х 28 років тому. На подвір'ї не було нічого, окрім трави та кількох хвойних, пригадують Енн та Браян.

За вхід до 36-метрового саду вони беруть £5 - $6,5. Відвідувачі називають подвір'я "Садом сюрпризів". Не можуть побачити все за один раз, говорять.

Подружжя висадило сотні квітів, десятки дерев та кущів. На місцях, де нічого не росте встановили будиночок для чайних церемоній у японському стилі та альтанку. Також на подвір'ї стоять примха (декоративна споруда без певного призначення. Бейлі зробили її у вигляді середньовічних руїн) та пергола (кілька дерев'яних арок підряд). Штучну печеру можна використовувати замість бомбосховища.

"До виходу на пенсію ми не мали багато вільного часу, але ми працювали разом над втіленням нашої ідеї. Відвідували інші сади, читали літературу про це. Браєн любить працювати з деревом, і його першим творінням був будиночок для чайних церемоній у найбільшому темному сухому кутку саду. Територію довкола перетворили на східний сад. Потім він побудував із каменів примху, а бомбосховище перетворив на печеру", - пригадує Енн.

На найбільш сонячній стороні подвір'я зробили відкриту веранду, поставили фонтан у формі лева із піднятою головою і повісили вазони у горщиках.

"Кожного разу ми думаємо – не будемо виставляти більше горшків, ніж було І кожного разу ставимо їх ще більше", - каже жінка.

Для поливу саду збирають дощову воду у приховані контейнери. Вона розтікається шлангами по всьому подвір'ю.

За вхід до 36-метрового саду вони беруть за вхід £5 - $6,5. Британці відчиняють свої сади для відвідувачів на певний період відповідно до програми National Open Garden Scheme. Вона діє з 1927-го. Зібрані кошти йдуть на благодійність.

Бейлі дають кілька порад для садоводів:

1. Для росту та розвитку листя використовують добриво із морських водоростей.

2. Зі слизняками борються до того, як вони почнуть розмножуватися. Це рання весна. У Вулвергемптоні це період з лютого по березень. Треба розкопати ґрунт і покласти гранули від цих шкідників.

3. Біля рослин розкладають гравій. Вночі виходять і збирають із нього слизняків.

4. Рослини садять дуже щільно, аби не було місця для бур'янів.

5. Зів'яли мертві квіти із кущів оббирають. Тоді вони квітнуть все літо.

6. Для поливу збирають дощову воду

7. Приваблюють бджіл квітами. Найбільш підходять для цього плетисті троянди, астранція та осот.

8. Рослину, яка має "засмучений" вигляд, не викидають. Її треба удобрити гумусом і показати їй свою любов.

9. "Збирайтеся за чашкою чаю якомога частіше. Ми дуже любимо кекси. Наші фаворити – "Лимонний дощ" та кекс, перемащений ірисом та вершками з волоськими горіхами", - кажуть Бейлі. Вони пропонують відвідувачам приносити з собою улюблені пироги і пригощають один одного.

10. "Любіть свій сад. Він переносить зі світу буденних справ у тихе зелене місце".

Подвір'я 1990 років. Енн і Браєн лише почали озеленення. Фото: Daily Mai

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...