"Це буде така поточна операція, яка була з ПриватБанком": Економіст прокоментував зміну власника "Сбербанка" в Україні

Власники бізнесів та вкладники навряд чи у подібній ситуації втратять свої гроші.

"Сбербанк России" не постраждає, а просто змінить власника? Фото: Корреспондент.

"Через окупацію Криму можна накласти арешт на всі російські активи в Україні до звільнення Криму, взяти це "під свою руку" і використовувати в своїх інтересах - тоді б це вплинуло на економіку України. По цій лінії ми не пішли, значить відбудеться абсолютно нейтральна передача новому власнику (Сбербанк РФ вирішив піти з українського ринку і шукає шляхи виходу. - Ред.)", - пише Володимир Рябошлик у своєму блозі на сайті видання Обозреватель, передають Патріоти України.

Зміниться хазяїн, і це ніяк не вплине на українську економіку. Якщо є клієнтура, вона вся українська. Це ж типова ситуація - скільки банків міняють вивіски і продовжують працювати. Це краще, ніж коли їх штучно закривають, як це зробили з Дельта-Банком чи з іншими великими банками. Оце дійсно руйнує Україну, тому що разом із закриттям банків закриваються бізнеси, які на нього зав'язані. Другий варіант, коли міняється хазяїн, а вся структура продовжує працювати.

Тому що його повне закриття - втрата коштів всіх вкладників і всіх бізнесів, що зав'язані, - я думаю цього не станеться. А так - це буде така поточна операція, яка була з ПриватБанком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...