Це єдиний шлях: Портніков розповів, яким чином будуть звільнені окуповані Росією території

На думку журналіста, падіння російського режиму призведе взагалі до закінчення всіх територіальних конфліктів на пострадянському просторі, включаючи і ті потенційні конфлікти, які існують на території самої Російської Федерації.

Віталій Портніков. Фото:Vdome.ua

Демонтаж російського політичного режиму, а можливо і тієї псевдодержавності, яка була встановлена в РФ в результаті подій кінця 1991 го - початку 1992 року - це єдиний шлях до звільнення окупованих територій Донбасу, Грузії і Молдови. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив журналіст і публіцист Віталій Портніков, передають Патріоти України.

На його думку, падіння російського режиму призведе взагалі до закінчення всіх територіальних конфліктів на пострадянському просторі, включаючи і ті потенційні конфлікти, які існують на території самої Російської Федерації.

"Ми з вами, панове, переконалися в останні тижні, що Російська Федерація практично не контролює з точки зору правового простору Чеченську республіку, про це теж не потрібно забувати. Поки що це влаштовує російське керівництво, але коли почне не влаштовувати, природно, виникне новий дуже серйозний конфлікт", - зазначив він.

З іншого боку, продовжив Портніков, мова йде не про військову перемогу над Росією.

"Ми прекрасно розуміємо, що неможливо перемогти ядерну державу, до того ж керовану божевільними, які здатні привести до світової катастрофи не тільки своє населення, яке практично втратило контроль за політичними процесами в своїй країні, але і громадян таких же цивілізованих європейських країн, як і наша, Німеччини, Франції, Сполучених Штатів. Ми тут на одній стороні - на боці здорового глузду", - підкреслив журналіст.

Тому, вважає Портніков, економічні санкції, які зараз запроваджуються проти російського режиму, неможливість подальшого інвестування в розвиток російської економіки, інші заходи такого ж характеру повинні, по-перше, відбитися на життєвій ситуації кожного російського громадянина.

"Тому що ми пам'ятаємо, що авторитаризм в Німеччині, в Японії був переможений тільки після того, як це торкнулося кожного з жителів цих країн. Потім, безумовно, демонтаж режиму і суд над військовими злочинцями. Я вважаю, що і тактика, і стратегія повинна складатися тільки в цьому.

Поки в Кремлі будуть знаходитися люди, які не розуміють, що Росія повинна бути частиною цивілізованого світу, а не частиною божевілля, ні про яку перемогу над злом і мови бути не може. Ми всі працюємо, Україна, безумовно, сьогодні передова, форпост цивілізованого світу, але і всі інші країни, потрібно визнати, в тій чи іншій мірі допомагають нам у цій боротьбі", - резюмував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...