"Це один з випадків, коли справедливість необхідна": Бутусов звернувся до Луценка з приводу справи Лихоліта

"Довіряти нинішній судовій системі України немає ніяких підстав" - зазначив журналіст.

Валентин Лихоліт. Фото:www.radiosvoboda.org

Рішення Печерського суду про арешт бійця батальйону "Айдар" з позивним "Батя" Валентина Лихоліта свідчить про те, що "довіряти нинішній судовій системі України немає ніяких підстав". Про це заявив 2 липня в Facebook головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов в своєму зверненні до генерального прокурора Юрія Луценка, передають Патріоти України.

За його словами, злочини проти особистості в Україні повинні розглядати тільки суди присяжних.

"І коли заарештували в 2010-му (році) нинішнього генерального прокурора Юрія Луценка, він також вимагав суду присяжних, оскільки вважав свою справу політичною. І це була одна з основних ліній його захисту", - зазначив Бутусов.

"Я не знаю в чому винен Валентин Лихоліт, мені невідомі обставини кримінальної справи, тому виносити суджень по суті справи не буду. Але процес ... Я не знайомий з Лихолітом. Але я знаю, що "Батя" командував одним з тих підрозділів "Айдара", який в липні-серпні під Луганськом був одним з дисциплінованих і боєздатних.

Про це мені розповідали офіцери 1-ї танкової бригади, з якими я тоді спілкувався. І таких надійних людей було дуже мало в той час на фронті, на жаль", - написав журналіст.

"Довіряти нинішній судовій системі України немає ніяких підстав. Завдяки перевірці баз даних Національним антикорупційним бюро понад 300 суддів тільки за останній час не пройшли переатестацію. Багатьох суддів всупереч закону про люстрацію не звільнили, незважаючи на скоєні злочини часів Януковича", - йдеться в тексті.

"Валентин Лихоліт виправляв в 2014-м бездарність і невігластво кабінетних "полководців" і політиків-пристосуванців на передовій зі зброєю в руках, і ризикував собою сотні разів. "Батя" зі зброєю виправляв результати антиукраїнської політики на Донбасі, яку проводив заявивший проти нього мер Сєвєродонецька.

Заслуги "Баті" перед державою безсумнівні. і я не розумію, які можуть бути підстави у прокуратури і суду вимагати взяття під варту одних підозрюваних і не вимагати інших? Я не розумію, чому держава дозволяє по-казенному ставитися до тих, хто її захищає, але ось-ось за заявою сепаратиста затримати "Батю", який не збирається нікуди ховатися, бо він добровільно пішов в армію і служить в ЗСУ?

Куди він дінеться? Швидше мер Сєвєродонецька, який подав на нього заяву, перебіжить в "ЛНР", ніж воїн 72-й мехбригади "Батя" залишить Україну", - написав Бутусов.

"Можливо, Лихоліт дійсно винен. Але впевнений, що він заслуговує гарантованого законами і Конституцією права на суд присяжних, і звернення взяти його на поруки від народних депутатів заслуговують самої серйозної уваги.

Юрій Віталійович, ви добре запам'ятали, що таке в'язниця і що таке Лук'янівське СІЗО. Ви самі сказали - треба розбиратися по справедливості. Це один з випадків, коли справедливість необхідна", - звернувся Бутусов до генпрокурора Луценка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...