"Це постколоніальна, постгеноцидна хвороба і її треба лікувати" - експерт про те, чому багата ресурсами Україна є найбіднішою в Європі

Петро Масляк вважає, що тільки вирішивши питання української мови ми піднімемо економіку і визволимося з-під ярма зайшлих угро-фінських московитів.

Ілюстрація:aw.belal.by

"Вже понад 25 років нам втокмачують в голову і переконують нас донині "веселі люди", це найкоректніше кажучи, що питання повсюдного поширення української мови не на часі." Про це пише Petro Maslyak у своєму facebook, зазначають Патріоти України, продовжуючи:

Все їм щось заважає. То те, то інше. Ось зараз війна заважає. Спочатку піднімемо економіку, кажуть нам вони, а потім вже візьмемося й за мову. Або спочатку переможемо у війні, повернемо загарбане мерянсько-мещорськими московитами, а вже потім... Підняли економіку?

Звільнили загарбане інтервентами? Ці хлопці й подекуди дівчата, яким ми дозволяємо управляти державою, не розуміють елементарного.

Спочатку було слово і слово було Бог. Не "бабло" в трилітрових банках, а слово. Найдавніше у світі українське слово. Бо ж лише у нас воно йде з глибин матріархату: людина - вона, дитина теж вона. Тисячі і тисячі років цим словам. А скільки років чєловєку, тобто йому і рєбьонку, теж йому, а не їй?

Тільки вирішивши питання української мови ми піднімемо економіку і визволимося з-під ярма зайшлих угро-фінських московитів. Ну нічого дехто в нас не розуміє. У Києві ще донині в метро слогани. Єдина країна, Единая страна. Та вже в ньому протиставлення, а не об'єднання. І нікому підказати. Ганьба.

Друга теза від тих же "веселих людей". Стан з українською мовою після 25 років незалежності ганебний, але що поробиш, так склалося історично. Дійсно веселі люди.

Очевидно, що це постколоніальна, постгеноцидна хвороба і її треба лікувати. Сказати, що нічого не треба робити в цьому питанні все одно, що заявити, що у нас стільки то відсотків людей хворі на туберкульоз. Це склалося історично, а значить нікого лікувати не будемо.

І добре б було, якби прикладів не існувало. А то ж ми маємо приклади відновлення державної мови практично з нуля, як це було в Чехії чи Ізраїлі. Дуже показові приклади.

Спочатку вони відновили мову і культуру, а за цим прийшов економічний розквіт і багатство. Ми ж не розуміємо елементарних речей, тому в найбагатшій на ресурси країні Європи є в ній найбіднішими.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...