"Це растєніє. Воно мусить померти. І нашо йому скору визивать?": На Житомирщині в будинку-інтернаті медперсонал закрив дитину помирати (фото)

На момент потрапляння в реанімацію температура тіла хлопчика досягла 40,7 °, були постійні судоми, від яких він голосно стогнав, задихався і хрипів.

Дитину з температурою залишили помирати в кімнаті дитбудинку. Фото:facebook

В одному з будинків-інтернатів Житомирської області медичний персонал закрив шестирічну дитину з високою температурою в кімнаті, щоб він там помер. Про це розповів у своєму Facebook уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, зазначають Патріоти України.

"Це растєніє. У нього куча діагнозов, несовмєстімих з жізнью. Воно мусить померти. І нашо йому скору визивать?" - процитував слова медичного персоналу дитбудинку Кулеба.

Незважаючи на перешкоди з боку персоналу, представнику організації "Україна без сиріт" вдалося потрапити до хлопчика і викликати "швидку". На момент попадання в реанімацію температура досягла 40,7 °, були постійні судоми, від яких він голосно стогнав, задихався і хрипів.

"Колір шкіри був синім. У лікарні хлопчика назвали "рекордсменом". Пацієнтів з такою температурою у них ще не було. Вранці температура спала до 37°", - пише Кулеба.

За його словами, хлопчик від народження хворий на церебральний параліч (з вини медиків, до речі), і коли йому було чотири роки, мама віддала Андрія в будинок дитини. Щоб смерть хлопчика не зіпсувала репутацію будинку дитини, його перевели в будинок-інтернат. Причому, матір не повідомляли ні про переведення, ні про погіршення стану здоров'я її сина.

"По цій справі триває кримінальне провадження. Хлопчика перевели до київської лікарні, там він разом з мамою під цілодобовим наглядом лікарів. Дитина обожнює яскраві кульки і обіймати іграшкового ведмедика. Андрійко навіть почав усміхатися. Але він міг померти у жахливих муках тільки тому, що поруч були байдужі працівники інтернату.

На жаль, наша система не готова підтримувати маму з такою дитиною за місцем її проживання, а система інтернатів лише наживається на горі родин, отримуючи постійне фінансування у величезному розмірі...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...