"Це звичайна суєта суєт": Генерал Лопата пояснив, навіщо бойовикам форма ЗСУ та чи скоро закінчиться війна на Сході

Росіяни планують організовувати різні провокації як у зонах проживання мирних жителів, так і для введення в оману командування і підрозділів українського війська.

Анатолій Лопата. Фото: Укрінформ.

Активна розвідка сил АТО, передислокація російсько-терористичних військ, пошиття в окупованому Донецьку військової форми українського зразка та інші ознаки активної діяльності противника на Донбасі - "звичайні явища" в діяльності будь-якого військового підрозділу. Війна на Донбасі - це "дуже надовго". Таку думку в коментарі Обозревателю висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

"Сказати, що ця інформація є якоюсь несподіванкою, було б неправдою. Ми постійно чекали і чекаємо провокацій через те, що Російська Федерація, перш за все, хоче закріпити ці території як зони постійної нестабільності, зони дестабілізації ситуації в Україні", - сказав він. "Для чого готуються диверсійно-розвідувальні групи? Для того щоб у потрібний момент заслати їх у різні місця України. Можуть організовуватися різні провокації як у зонах проживання мирних жителів, так і для введення в оману командування і підрозділів українського війська", - пояснив генерал.

Лопата запевнив: "Нічого особливого тут немає". "Ми повинні розуміти: все, що відбувається на сході України, це дуже надовго. Ми повинні бути готові до розвитку подій в стилі різного роду протидії сторін. Від розвідки, диверсійної роботи до прямих зіткнень. Це звичайні явища в діяльності воєнізованих або військових підрозділів" . "Не турбуйтеся - це звичайна суєта суєт армійського порядку", - сказав генерал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....