Ці п'ять звичок найбільше пришвидшують старіння

​Кожен з нас хоче виглядати молодо й красиво якомога довше. Але мало хто знає, що деякі повсякденні звички призводять до передчасного старіння.

Щоб уникнути тьмяного погляду, перших зморшок і втрати стрункої, витонченої фігури, зверніть увагу на спосіб вашого життя, рекомендують Патріоти України з посиланням на портал PureWow.

1. Вживання алкоголю. Багато з нас у п'ятницю після роботи хоче розслабитися і йде в бар. Але не варто забувати про те, що алкоголь не тільки допомагає зняти напругу, але і завдає шкоди організму.

Спиртне - це природний сечогінний засіб, які призводить до зневоднення організму, тим самим погіршуючи еластичність шкіри і прискорюючи появу зморшок. Крім того, алкоголь шкодить організму людини на клітинному рівні і призводить до таких вікових захворювань, як діабет, рак, серцево-судинні захворювання і деменція.

2. Затори на дорогах. Стояння в заторах означає те, що вам доводиться дихати вихлопними газами, які шкодять не тільки екології, а й людям. Дослідження, опубліковане в Journal of Investigative Dermatology, показало, що вихлопні гази забивають пори і ведуть до появи вікових плям на шкірі. Якщо є така можливість, краще проїхатися на роботу в метро.

3. Стрес на роботі. Під час стресу в мозку вивільняються гормони, які можуть привести до хвороби Альцгеймера. Також дослідження встановили, що стрес, пов'язаний з роботою, викликає негативні зміни в ДНК, які ведуть до дегеративних захворювань.

4. Ваша постава. Неправильна постава - це не тільки постійні болі в спині та шиї, а й ослаблення хребта. До того ж учені з Університету Айдахо дійшли висновку, що літні люди з правильною поставою демонструють кращу пізнавальну функцію, у той час як у осіб з неправильною поставою частіше відбуваються провали в пам'яті. Тому пам'ятайте, що правильна постава - це не тільки краса, а й молодість і здоров'я.

5. Нестача сну і гаджети. Ви можете пів ночі дивитися улюблений серіал або читати книгу. Однак це призводить до того, що людина виглядає старшою за свої роки. Відповідно до одного з досліджень, у пацієнтів, які скаржилися на безсоння, були відзначені більш високі показники старіння шкіри: втрата еластичності, зморшки, пігментні плями.

Смартфони, планшети та інші гаджети завдають шкоди вашому зору. Тривала дія синіх екранів призводить до вікової макулярної дегенерації сітківки. Постарайтеся використовувати техніку лише за необхідності, особливо перед сном.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...