"Ця ідея комусь нагадує фашизм, комусь - екстремізм, комусь - патріотизм. Але тенденція одна", - Бутусов про "національні дружини"

Не варто дивуватися, що там, де потрібні швидкі рішення, виникає попит на тих, хто ці рішення здатний приймати й виконувати.

Юрій Бутусов. Фото: соцмережі.

Приведення до присяги "національних дружин" на Майдані Незалежності в Києві 29 січня – це початок виборчої кампанії партії "Національний корпус". Таку думку в статті для ZN.UA висловив журналіст, головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Акція на Майдані – початок виборчої кампанії "Нацкорпусу", запрошення вступати в організовані лави тим, хто хоче щось точково вершити жорстко й не зволікаючи. Це демонстрація того, що "Нацдружини" можуть не тільки вийти на Майдан, а й зайти куди завгодно", – пише Бутусов.

За його словами, влада в Україні не створює "проектів, які б мобілізували суспільство". "Навпаки, всі стратегії президента Порошенка (президента України.ред.), коаліції Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту" у парламенті мають демобілізуючий соціальний характер. Влада не намагається дати суспільству ціль, стратегію й не створює структур для досягнення поставлених завдань. Правлячі партії не ведуть організованої мобілізуючої роботи, перетворившись на структури вирішення питань і допоміжні апарати забезпечення поточної діяльності держструктур. Занадто багато проблем і несправедливості вже не вирішують у нашій країні ані поліція, ані прокуратура, ані суд", – продовжив журналіст.

Він додав, що "не варто дивуватися, що там, де потрібні швидкі рішення, виникає попит на тих, хто ці рішення здатний приймати й виконувати". "У цих умовах мобілізуючі проекти створюють ті, хто розуміє, що влада – це не функція, влада – це ідея. Ця ідея комусь нагадує фашизм, комусь – націоналізм, комусь – екстремізм, комусь – патріотизм. Враження можуть бути різні. Але тенденція одна – невелика згуртована й мотивована група людей може самою своєю мовчазною присутністю диктувати порядок денний в одній слабкій міській раді. Безліч таких згуртованих і мотивованих груп зможуть диктувати порядок денний і всій слабкій державі. Чия в цьому вина?" – заявив Бутусов.

Міська рада Черкас 29 січня ухвалила бюджет на 2018 рік в присутності представників "національних дружин". Деякі з депутатів відмовилися голосувати, але активісти в камуфляжі і чорних масках попередили, що нікого не випустять, доки фінансового документа не буде ухвалено. Після схвалення бюджету міськрада Черкас також проголосувала за саморозпуск.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...