"Цікаво, чому взагалі напередодні зустрічі лідерів ЄС виникають суперечки на тему продовження санкцій", - провідний європейський часопис закликав посилити тиск на Росію

Якщо ЄС піде на поетапне пом'якшення санкцій проти Кремля, то буде означати недвозначне послання Путіну: хто сильніший, той правий, агресію можна виправдати, а правила не мають значення.

Ілюстрація:steamcommunity.com

Цікаво, чому взагалі напередодні зустрічі лідерів ЄС, запланованої на кінець цього місяця, виникають питання і суперечки на тему продовження європейцями антиросійських санкцій? Російська агресія на Донбасі не припинилася. Насправді в останні тижні вона тільки посилилася. Про це пише Браян Уітмор на сайті Radio Free Europe, передають Патріоти України.

За травень російськими окупантами і колаборантами було вбито, принаймні, 37 українських солдатів. За заявами представників ЗСУ тільки за 2 червня, наприклад, було зафіксовано 51 епізод обстрілу українських позицій.

Москва не зробила жодного кроку в напрямку повернення кордону під контроль Києва. Росія блокує розміщення на Донбасі збройного контингенту миротворчих сил. Десятки українських громадян, засуджених за необгрунтованими звинуваченнями, залишаються в російських в'язницях.

На цьому тижні знову зазвучали повідомлення про те, що Росія, можливо, збирає сили для нового наступу на південь, щоб забезпечити собі сухопутний доступ на анексований Кримський півострів. Все вищевикладене, здавалося б, говорить про те, що санкції потрібно посилювати, а не послаблювати.

Але замість цього минулого тижня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що санкції не повинні розглядатися як самоціль, а підхід "все - або нічого" провалився.

Ряд європейських держав, в тому числі Австрія, Греція, Угорщина, Італія, стали коливатися. А авторитетний німецький тижневик "Шпігель" повідомив, що лідери ЄС розглядають, як можливе, поетапне пом'якшення санкцій.

Якщо це станеться, то буде означати недвозначне послання Володимиру Путіну: хто сильніший, той правий, агресію можна виправдати, а правила не мають значення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...