Тука став обережним: "Блокада ОРДЛО незаконна і може привести до загострення"

Заступник міністра вважає, що такі дії ветеранів АТО знаходяться поза межами законодавчого поля.

Георгій Тука. Фото:www.5.ua

Ветерани АТО, які оголосили про початок економічної блокади окупованих територій Донбасу, діють за межами законодавчого поля. Про це в ефірі 112 Україна сказав заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, інформують Патріоти України.

"Чому з'явилася ініціатива, краще запитати в ініціаторів акції. Наскільки мені відомо, з жодною державною установою такі дії не узгоджувалися. Ті люди, які починають ці дії, повинні розуміти наслідки і те, що вони діють за межами законодавчого поля", - сказав чиновник.

Він додав: "У мене є певні застереження щодо людей, які ініціюють ці дії, які проходять по кримінальних справах, у мене особисто довіри не викликають ... Це стосується і пана Грішина, і пана Лихоліта ...". Тука допускає, що ці дії можуть бути пов'язані з відкриттям кримінальних справ.

Заступник міністра переконаний, що блокада викличе лише озлоблення сепаратистів і черговий виток пропаганди про "криваву хунту". Також, на його думку, такі дії можуть викликати чергове загострення в Донбасі.

Як повідомлялося раніше, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

Ультиматум добровольців зі звільнення заручників не виконано, і вони почали організацію блокади окупованих територій Донбасу. Зокрема, обіцяють не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і цигарок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Джонсона не можна карати за те, що він вчинив правильно: Демократ заступився за спікера-республіканця, якого хочуть усунути з посади

неділя, 5 травень 2024, 15:34

Конгресмен від Демократичної партії Джеррі Надлер заявив, що Майка Джонсона не слід лишати посади спікера, караючи його за те, що він "вчинив правильно". Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. За його словами, демократи мають рацію, ря...