Турчинов підтримав введення візового режиму з Росією

Секретар РНБО зазначив, що дуже багато російської агентури працює проти України, маючи право вільно пересуватися через кордон.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Україна повинна ввести візовий режим з Росією з міркувань безпеки. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Моя думка, - так (потрібно вводити візовий режим - Ред.). На жаль, Міністерство закордонних справ у нас поки не підтримує цю позицію. Вони апелюють до захисту інтересів наших громадян. У нас дійсно багато гастарбайтерів в Росії. Так, можливо не через найкращі життєві обставини вони змушені були туди виїхати. Але я хочу сказати очевидну річ: у нас йде війна з Росією. І ми жорстко повинні контролювати будь-яке переміщення через українсько-російський кордон", - сказав він.

За словами Турчинова, спецслужби Росії активно працюють з усіма групами українських громадян на їх території.

"І якщо для них людина становить інтерес, вони розпочинають вербувальну роботу. Якщо він має мужність відмовитися, його просто кидають за ґрати, розповідаючи, що він злочинець або диверсант ГУР МО України. Я думаю, що саме така провокація відбулася проти українського журналіста Сущенка та багатьох інших", - сказав Турчинов.

Він додав, що дуже багато російської агентури працює проти України, маючи право вільно пересуватися через кордон

"Сьогодні наші країни розділяє не межа, а лінія розмежування з агресором, яку вони в будь-який момент можуть перетворити в лінію фронту. Тому ми повинні жорстко контролювати будь-який перетин кордону. І візи - це один з інструментів контролю. Потрібна не тільки віза, а й чіткі правила перетину україно-російського кордону з фіксацією і перевіркою всіх, хто її перетинає", - сказав секретар РНБО.

Він нагадав, що зараз в'їзд і виїзд відбувається за закордонними паспортами.

"Але, ще раз повторю, нам потрібна дуже жорстка візова політика з Росією, при всіх проблемах українців, які перебувають в РФ, ми повинні виходити з інтересів країни. Безвізовий режим у нас повинен бути з Європою, а візовий режим, без будь-яких винятків - з Росією", - сказав він.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада так і не розглянула Проект Постанови №4030 про запровадження візового режиму з Російською Федерацією, попри те, що він був внесений у порядок денний парламенту. Голова парламенту Андрій Парубій пояснив, що не виніс постанову на голосування, тому що продовжує переконувати лідерів фракцій позитивно проголосувати за неї. Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков повідомив, що у разі введення Україною візового режиму з РФ російська сторона реагуватиме відповідно до власних інтересів.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про можливий розвиток ситуації на Харківському операційному напрямку... - Костянтин Машовець

неділя, 19 травень 2024, 5:58

1. На обох ділянках свого тактичного вклинення (Вовчанський напрямок та напрямок на с.Липці), на даний момент противник продовжує свої спроби просунутись у двох місцях: . - Західніше м.Вовчанськ по дирекції Бугруватка - Стариця, а також вздовж правого...

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...